Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Cosmos

H Alpha Bank ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συναλλαγής Cosmos, σύμφωνα με τη δεσμευτική συμφωνία που συνήφθη στις 18.10.2021 με εταιρεία που διαχειρίζεται και συμβουλεύει η Davidson Kempner Capital Management LP αναφορικά με την πώληση του 51% των ομολογιών τιτλοποίησης μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) ύψους περίπου 3,41 δισ. ευρώ.

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Cosmos
1'

To χαρτοφυλάκιο της συναλλαγής Cosmos αποτελείται από περίπου 60 χιλιάδες δάνεια όλων των κατηγοριών (στεγαστικά, SBL, καταναλωτικά, επιχειρηματικά).

Μέσω της συναλλαγής, επιτυγχάνεται υψηλή ανάκτηση ύψους 50%, μία από τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των ελληνικών συναλλαγών, λαμβάνοντας ιδιαιτέρως υπόψιν ότι πρόκειται για μία multi-asset τιτλοποίηση.

H Alpha Bank, ολοκληρώνει τη νέα τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της με μηδαμινή επίδραση στα κεφάλαιά της.

Με την ολοκλήρωση του Project Cosmos, η Alpha Bank θα έχει επιτύχει συντριπτική μείωση των «κόκκινων δανείων» από το 2017 μέχρι σήμερα κατά 18 δισ. ευρώ σε όρους μικτής λογιστικής αξίας.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, η ολοκλήρωση της συναλλαγής Cosmos αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την εξυγίανση του ισολογισμού του Ομίλου και την βελτίωση των αποτελεσμάτων του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή