Τα «μυστικά» της φορολογική συμφωνίας Ελλάδας - Σιγκαπούρης
Πιο συγκεκριμένα, με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών καθώς και η κίνηση κεφαλαίων και προσώπων μεταξύ των δύο χωρών. Η σύμβαση αυτή ήλθε να προστεθεί στις 57 Συμβάσεις Αποφυγής Διπλής Φορολογίας που βρίσκονται ήδη εν ισχύ και έχει συνάψει η Ελλάδα.
Τα βασικά σημεία της σύμβασης προβλέπουν ότι δύναται να παρακρατηθεί φόρος από το Συμβαλλόμενο Κράτος κατά την καταβολή μερίσματος σε φορολογούμενο στο άλλο Συμβαλλόμενο Κράτος έως 10% (υπό προϋποθέσεις μειώνεται σε 5%) ενώ κατά την καταβολή τόκων και δικαιωμάτων η παρακράτηση δύναται να ανέρχεται σε 7,5%.
Σημειώνεται ότι η Σιγκαπούρη έχει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό φορολογικό περιβάλλον καθώς ο συντελεστής φορολογίας για τα νομικά πρόσωπα ανέρχεται σε 17% ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να μειωθεί περισσότερο.
Η σύναψη της εν λόγω Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας αναμένεται να συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων από την Ασία, αλλά και στην τόνωση των εμπορικών σχέσεων με την Σιγκαπούρη η οποία συγκαταλέγεται στις χώρες που κυριαρχούν στον τομέα του θαλάσσιου εμπορίου.