Ακρίβεια: Μέχρι τον Ιούνιο «φωτιά» η τιμή στο ψωμί – Έρχονται νέες αυξήσεις μετά το Πάσχα
Σε είδος πολυτελείας τείνει να εξελιχθεί το ψωμί, όπως έχει καταγράψει το Newsbomb.gr στα ρεπορτάζ του, με τις εκτιμήσεις των αρτοποιών να μην δημιουργούν ελπίδες ότι θα υπάρξει σύντομα αποκλιμάκωση των τιμών.
Ενδεικτικά τα όσα είπε το πρωί της Τετάρτης το MEGA η πρόεδρος των αρτοποιών της Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμεριά, σύμφωνα με την οποία δεν θα υπάρξει γρήγορη αποκλιμάκωση των τιμών «καθώς υπάρχουν παρτίδες πρώτων υλών που έχουν ήδη αγοραστεί με υψηλές τιμές». «Είναι ένα τρίμηνο, τετράμηνο που θα ακολουθήσουν οι υψηλές τιμές. Σίγουρα μέχρι Ιούνιο» πρόσθεσε η ίδια.
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι μια φρατζόλα ψωμί (350 γρ.), έχει φτάσει έως και τα 1,30 ευρώ από 0,80 ευρώ που είχε πριν την έναρξη των αυξήσεων ενώ δεν είναι αμελητέες και οι αυξήσεις στα αρτοπαρασκευάσματα, των οποίων η τιμή έχει πάρει την ανηφόρα από 10% έως 20%.
Αυξήσεις παρατηρούνται σε:
- Κουλουράκια
- Κέικ
- Τσουρέκια (από 9€ – 12€/ κιλό -> 10€ – 13€/ κιλό)
- Λοιπά γλυκίσματα
Το πρόβλημα, δε, παραμένει καθώς το σιτάρι έφτασε στην τιμή ρεκόρ των 424 ευρώ ανά τόνο
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, θα υπάρξει νέα αύξηση τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ μετά το Πάσχα, με τους καταναλωτές, που ανησυχούν για την ακρίβεια, να πρέπει να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Έτσι, αναμένεται να δούμε:
Ζάχαρη: από 0,75€/ κιλό -> 0,85€/ κιλό
Ηλιέλαιο: από 11€ – 14€ το 5λιτρο -> 16€
Αυξήσεις θα υπάρχουν, τέλος, και σε ζυμαρικά, δημητριακά, καφέ, γαλακτοκομικά, κρέας
Διαβάστε επίσης:
Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Είδος πολυτελείας το ψωμί - «Χρυσή» η τυρόπιτα, λόγω έλλειψης φέτας