Σημαντική η προσθήκη πλωτής δεξαμενής Υγροποιημένου Αερίου στη Ρεβυθούσα

Εφικτή και χρήσιμη για την ασφάλεια εφοδιασμού με φυσικό αέριο είναι η προσθήκη μιας πλωτής δεξαμενής Υγροποιημένου Αερίου στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας, επισημαίνουν πηγές του ΔΕΣΦΑ, σημειώνοντας ωστόσο ότι έχει μεγάλη σημασία η λύση να υλοποιηθεί γρήγορα καθώς η ζήτηση για τέτοιες υποδομές διεθνώς είναι αυξημένη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σημαντική η προσθήκη πλωτής δεξαμενής Υγροποιημένου Αερίου στη Ρεβυθούσα
ΑΠΕ - ΜΠΕ
1'

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Τετάρτη, υπό τον υπουργό Κώστα Σκρέκα, ο Διαχειριστής θα πρέπει να υποβάλει σήμερα μια πρώτη ανάλυση κόστους - οφέλους για την προσθήκη της πλωτής δεξαμενής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ).

Όπως εξηγούν πηγές του Διαχειριστή η χρησιμότητα της πλωτής δεξαμενής δεν είναι μόνο ότι θα αναβαθμιστεί (σχεδόν θα διπλασιαστεί) η αποθηκευτική δυνατότητα στη Ρεβυθούσα, αλλά κυρίως ότι θα αυξηθεί η ευελιξία της αλυσίδας εφοδιασμού με ΥΦΑ. Δηλαδή θα υπάρχει η δυνατότητα υποδοχής πλοίων σε περιόδους που οι σταθερές δεξαμενές είναι γεμάτες , άρα θα υπάρχει δυνατότητα υποδοχής περισσότερων πλοίων σε περίοδο που η διεθνής ζήτηση για φορτία ΥΦΑ είναι αυξημένη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή