Στα 30.000 δολάρια κινείται το Bitcoin

Άνοδο καταγράφει το Bitcoin, παρά την αύξηση των επιτοκίων και τις απώλειες στις μετοχικές αγορές που ανησυχεί τους επενδυτές.

Στα 30.000 δολάρια το Bitcoin
Στα 30.000 δολάρια το Bitcoin
Pixabay
1'

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται στα 30.000 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 576 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 34,17% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 58% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων παρουσιάζει θετική εικόνα, καθώς τα περισσότερα εικονικά νομίσματα διαπραγματεύονταν σήμερα με κέρδη.

Η άνοδος οφείλεται σε μια ανάλυση της JPMorgan δείχνει ότι το Bitcoin συμπεριφέρεται σε μεγάλο βαθμό όπως ο χρυσός.

Οι στρατηγικοί αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας, με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανηγυρτζόγλου, δήλωσαν σε σημείωμα τους ότι πιστεύουν ότι το Bitcoin έχει «σημαντικές δυνατότητες ανόδου» μετά τη φετινή πτώση.

Ο Πανηγυρτζόγλου και η ομάδα του υποστηρίζουν ότι το Bitcoin θα μπορούσε τελικά να εκπληρώσει τα όνειρα πολλών υποστηρικτών του, καθώς θα μπορούσε να γίνει ένα «εναλλακτικό» νόμισμα παρόμοιο με τον χρυσό.

«Μετά την κρίση της Lehman, τον ρόλο ενός ‘εναλλακτικού’ νομίσματος έπαιξε ο χρυσός», έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές. «Μετά την κρίση του ιού, αυτόν τον ρόλο έπαιξαν τόσο το bitcoin όσο και ο χρυσός».

Η JPMorgan υποστηρίζει ότι επειδή το Bitcoin επέζησε από τον «μακρύ χειμώνα» του 2018, όταν οι τιμές έπεσαν περισσότερο από 70%, οι θεσμικοί επενδυτές έχουν τώρα «αυξημένη εμπιστοσύνη» ότι θα υπάρξει αγορά για το ψηφιακό νόμισμα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή