«Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή»: Έως σήμερα η υποβολή αιτήσεων

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Μέχρι σήμερα 8 Ιουλίου η παράταση για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Έως σήμερα η παράταση υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή»
UNSPLASH

Παράταση μέχρι σήμερα 8 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Το ΦΕΚ για την παράταση των αιτήσεων

«Αιτήσεις χρηματοδότησης από δυνητικούς ωφελούμενους μπορούν να υποβάλλονται από την Τρίτη 21/06/2022 και μέχρι την Παρασκευή 08/07/2022. Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και για τρεις (3) ακόμα ημέρες, θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής καταχωρημένων αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Στο διάστημα αυτό δεν θα δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ή ακύρωσης αίτησης. Ακολουθεί η αξιολόγηση, κατάταξη των αιτήσεων και η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων»

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αίτηση επιδότησης

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την αντικατάσταση των ηλεκτρικών συσκευών χωρίς δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα https://allazosyskevi.gov.gr/

Ήδη όσοι είναι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν αίτηση για επιδότηση αγοράς λιγότερο ενεργοβόρων συσκευών ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση ισχύει για την αγορά κλιματιστικών, ψυγείων, καταψυκτών από 135 έως 710 ευρώ. Όποιο νοικοκυριό εντάσσεται στο πρόγραμμα μπορεί να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές για την κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία, είτε είναι ιδιόκτητη είτε μισθωμένη.

Οι συσκευές αντικατάστασης αφορούν:

  • Μέχρι δύο κλιματιστικά
  • Ένα ψυγείο
  • Έναν καταψύκτη

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλα τα νοικοκυριά χωρίς να μετράει το εισόδημα. Ωστόσο το ποσοστό επιδότησης δίνεται αναλόγως την εισοδηματική κατηγοριοποίηση. Επιπλέον μοριοδότηση δίνεται στις ευάλωτες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές, καθώς και στις οικογένειες που υπάρχει μέλος ΑμεΑ.

Τα ποσά επιδότησης

  • Από 5.000 ευρώ και κάτω, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 50%.
  • Πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 45%.
  • Πάνω από 10.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 35%.
  • Πάνω από 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 30%.

Οι αγορές με την επιδότηση θα πρέπει να γίνουν μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου ενώ η απόσυρση των παλαιών θα πρέπει να γίνει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις