Ρέσλερ: Επιμένει στο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο για την Ελλάδα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος, Φίλιπ Ρέσλερ, συστήνει στην Ελλάδα να τηρήσει με συνέπεια τη μεταρρυθμιστική πορεία, που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους.

Ρέσλερ: Επιμένει στο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο για την Ελλάδα
1'

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου, αισθητή ήταν η αμηχανία των κομματικών αλλά και των κυβερνητικών εκπροσώπων να απαντήσουν στο ερώτημα, ποια θα πρέπει να είναι η στάση της Γερμανίας έναντι της κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα μετά τις εκλογές.

Σε δηλώσεις του στη Deutsche Welle, ο κ. Ρέσλερ είπε ότι «ευχόμαστε ότι το συντομότερο δυνατό θα σχηματιστεί στην Ελλάδα κυβέρνηση, η οποία θα έχει τη βούληση να ακολουθήσει με συνέπεια τη μεταρρυθμιστική πορεία. Αυτός είναι άλλωστε και ο καλύτερος δρόμος για την τόνωση της ανάπτυξης και την αύξηση της απασχόλησης. Η προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, το κοινωνικό δίκαιο, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη δημόσια διοίκηση είναι η καλύτερη προϋπόθεση για ανάπτυξη. Άλλωστε, αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα εκτός από τη δημοσιονομική σταθερότητα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή