Συνεδρίαση του Eurogroup με κεντρικό πρόσωπο τον Σόιμπλε

Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Συνεδρίαση του Eurogroup με κεντρικό πρόσωπο τον Σόιμπλε
1'

Η συνεδρίαση θα γίνει στις 17:00 με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας να είναι το κεντρικό πρόσωπο.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναλάβει τελικά την προεδρία του Eurogroup, όταν εκπνεύσει η θητεία του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τον Ιούνιο.

«Ως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήδη πρέπει να συμμετέχω σθεναρά», ανέφερε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Γι αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος, «δεν λέω ότι δεν θα αναλάμβανα την προεδρία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Και επίσης δεν έχω ακούσει τους συναδέλφους μου να λένε: θεέ μου, σε παρακαλώ, όχι ο Σόιμπλε. Άρα, δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα, αλλά για την ώρα ας περιμένουμε και θα δούμε».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε ότι θα ήθελε πολύ η Ευρωομάδα να συνεχίσει να επιτελεί τα καθήκοντά της εξίσου καλά όσο υπό τον Γιούνκερ, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον το ευρώ, παρά τους κλυδωνισμούς που δέχεται από την κρίση χρέους:.

«Μπορώ κάλλιστα να φανταστώ ότι σε δέκα χρόνια όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν το ευρώ», δήλωσε στη Welt am Sonntag, πιθανολογώντας ότι «χώρες όπως η Νορβηγία και η Ελβετία, ενδεχομένως να είναι μέλη».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή