Airbnb: Στα ύψη οι πληρότητες το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Οι κρατήσεις σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου είναι ήδη αυξημένες.

Airbnb: Στα ύψη οι πληρότητες το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου
AP Photo/Petr David Josek
1'

Τα στοιχεία με βάση τις προκρατήσεις που καταγράφονται στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας για το τριήμερο 28 - 31 Οκτωβρίου δείχνουν ότι η eφετινή χειμερινή θα κινηθεί σε επίπεδα ρεκόρ, δίνοντας ανάσα στους επαγγελματίες του κλάδου.

Οι προκρατήσεις αφορούν ολόκληρα διαμερίσματα ή και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ότι τα υψηλά ποσοστά προκρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα (διαμερίσματα ή και αυτοτελή κατοικίες) που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή και πανσιόν.

Στους προορισμούς που ξεχωρίζουν είναι τα Καλάβρυτα, όπου οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 400 ευρώ έως 450 ευρώ. Ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκεται και η Αράχωβα, όπου οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης σε ολόκληρο διαμέρισμα ή και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 180 ευρώ έως 640 ευρώ ενώ ισχυρή ζήτηση παρατηρείται και για το Μέτσοβο, όπου οι προκρατήσεις αγγίζουν το 66%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης κυμαίνονται από 300 ευρώ έως 400 ευρώ.

Τέλος, έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του νομού Αρκαδίας. Στο επίκεντρο βρίσκονται η Δημητσάνα, η Βυτίνα και η Στεμνίτσα. Οι προκρατήσεις σε Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα για το τριήμερο του Οκτωβρίου αγγίζουν το 90% αντίστοιχα. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 240 ευρώ έως και 500 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα