H Optima οδεύει προς το Χρηματιστήριο, η Nomura Greentech και το payzy

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

H Optima οδεύει προς το Χρηματιστήριο, η Nomura Greentech και το payzy
3'

H Optima και το χρηματιστήριο

«Κρατήστε τα χρήματά σας για να τα επενδύσετε μόλις η Optima μπει στο χρηματιστήριο» έλεγε χθες ο πρόεδρος της τράπεζας Γιώργος Τανισκίδης, κατά τη διάρκεια γεύματος με δημοσιογράφους. Και μπορεί η φράση να ήταν χιουμοριστική, όμως σοβαρολογούσε όταν έλεγε πως μέσω της εισαγωγής η τράπεζα σχεδιάζει να «σηκώσει» περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ. Με τα χρήματα αυτά θα καλύψει κεφαλαιακές απαιτήσεις που είναι απαραίτητες για να μεγαλώσει, πολλαπλασιάζοντας τα 1,5 δισ. δάνεια που έχει ήδη δώσει μέχρι σήμερα. Όσο για το χρονοδιάγραμμα, όλα θα εξαρτηθούν από τις πολιτικές εξελίξεις. Αν οι εκλογές γίνουν στο τέλος τις τετραετίας, η είσοδος στο χρηματιστήριο θα γίνει νωρίτερα, ενώ αν υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, η τράπεζα θα περιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Nomura Greentech

Η Nomura Greentech είναι μια διεθνής επενδυτική τράπεζα που εστιάζει σε project τεχνολογίας και υποδομών και επικουρεί συγχωνεύσεις, εξαγορές και αυξήσεις κεφαλαίων. Αναφερόμαστε στην Nomura Greentech, διότι στελέχη της συναντήθηκαν με νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις που υπό τη σκέπη του Elevate Greece διενεργούν επαφές στις ΗΠΑ, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστου Δήμα. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν πιθανές συνεργασίες στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στις υποδομές της αγροτικής ανάπτυξης, στην αγροτεχνολογία και σε άλλα έργα υποδομών. Δεδομένου ότι η Nomura Greentech είναι μεγάλος παίκτης και εξαιρετικά επιλεκτικός επενδυτής, οι συναντήσεις αυτές έχουν τη σημασία τους. Και ίσως σύντομα να τη δούμε να αποκτά μετοχική παρουσία σε υποσχόμενες ελληνικές startup.

Αυξάνονται οι χρήστες του payzy

Ικανοποιημένοι δηλώνουν στον όμιλο ΟΤΕ από την μέχρι τώρα αποδοχή του payzy, της νέας υπηρεσίας ψηφιακών πληρωμών που λάνσαρε πρόσφατα η Cosmote Payments. Οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι ήδη έχει επιτευχθεί ο στόχος που είχε τεθεί για τα Χριστούγεννα όσον αφορά στους χρήστες. Νούμερο συγκεκριμένο δεν μάθαμε, αλλά κάτι ακούσαμε ότι οι εγγραφές κινούνται σε επίπεδα λίγο κάτω από τις 2 χιλιάδες σε ημερήσια βάση. Αριθμός που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αρκετά ικανοποιητικός. Και ετοιμάζονται και νέες δυνατότητες, όπως είναι, για παράδειγμα, να μπορεί να κάνει ένας χρήστης συναλλαγές εκτός ευρωζώνης με εξαιρετικές ισοτιμίες. Όπως, φυσικά, και να προχωρήσουν περαιτέρω οι συνέργιες με άλλες εταιρείες και υπηρεσίες του ομίλου ΟΤΕ.

Η τηλεοπτική «μάχη» της Euroleague

Εντός των αμέσως επόμενων εβδομάδων πρόκειται για να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Euroleague και η «μάχη» αναμένεται -για πρώτη φορά- να είναι ιδιαίτερα σκληρή μεταξύ της Nova, η οποία έχει τώρα τα δικαιώματα, και της Cosmote TV. Ο διαγωνισμός, ο οποίος εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, αφορά στα τηλεοπτικά δικαιώματα για τις τρεις επόμενες σεζόν και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το ποσό που θα προσφερθεί θα είναι αρκετά μεγαλύτερο σε σχέση με το παρελθόν. Αν πάντως νικητής αναδειχθεί η Cosmote TV, αυτό θα είναι μία πολύ μεγάλη νίκη για την τελευταία, δεδομένου ότι θα έχει τα δικαιώματα για τα δύο κορυφαία πρωταθλήματα μπάσκετ, ήτοι το ΝΒΑ και την Euroleague, το ενδιαφέρον για τα οποία είναι αρκετά μεγάλο στην Ελλάδα.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη Over the Counter προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή