«Περισσότερη Ευρώπη» ζήτησε η Μέρκελ

Για μια «δημοσιονομική ένωση με κοινή δημοσιονομική πολιτική» έκανε λόγο η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, κατά την διάρκεια εκδήλωσης με τους Πρωθυπουργούς της Βρετανίας και της Νορβηγίας Ντέιβιντ Κάμερον και Γενς Στόλτεμπεργκ.
«Περισσότερη Ευρώπη» ζήτησε η Μέρκελ
1'

«Δεν χρειαζόμαστε απλώς μια νομισματική ένωση, αλλά και μια δημοσιονομική ένωση, μια κοινή διαμόρφωση δημοσιονομικής πολιτικής», είπε η Μέρκελ ενώ αναφέρθηκε ακόμη και στην προοπτική κοινής εξωτερικής πολιτικής για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν γίνεται μια χώρα να συγκεντρώνει χρέος και μια άλλη πλεονάσματα ή μια χώρα να ξοδεύει 3% του ΑΕΠ της στην έρευνα και μια άλλη τίποτα απολύτως», δήλωσε η Καγκελάριος και πρόσθεσε: «Ο κόσμος περιμένει από εμάς ότι μια μέρα θα έχουμε και κοινή εξωτερική πολιτική».

Ο βρετανός Πρωθυπουργός επανέλαβε την κριτική που ασκεί η κυβέρνησή του στην πρόταση για εισαγωγή φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, λέγοντας ότι «κάτι τέτοιο θα οδηγήσει τις συναλλαγές στις χώρες οι οποίες δεν θα επιβάλουν τον φόρο», ενώ σημείωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα και έκανε λόγο για "διαδικασίες που προκαλούν σύγχυση». Απευθυνόμενη πάντως στους μαθητές, η κυρία Μέρκελ είπε αστειευόμενη: «Ο φίλος μου ο Ντέιβιντ θα έλεγε, "Γερμανία, προχώρα πιο γρήγορα!».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή