Bitcoin: Προσπάθεια να κρατηθεί στα 24.500 δολάρια

Πτώση καταγράφει σήμερα το Bitcoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να προσπαθεί να κρατήσει τα 24.000 δολάρια, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ θα υιοθετήσει μια σειρά από νέους έλεγχους στις πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Bitcoin: Προσπάθεια να κρατηθεί στα 24.500 δολάρια
Pixabay
1'

Το Bitcoin βρέθηκε να διαπραγματεύεται στα 24.580 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 472 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έχει κερδίσει πάνω από 48% από την αλλαγή του έτους.

Eνδογενή ζητήματα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων παίρνουν τώρα τον έλεγχο του κλίματος της αγοράς και υποκινούν ένα selloff καθώς οι επενδυτές αξιολογούν πολλαπλές ρυθμιστικές απειλές που αντιμετωπίζουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ, που είναι και ο πιο πρόσφατος κίνδυνος για τα κρυπτονομίσματα εν μέσω μιας βάναυσης bear market.

Μια σειρά από πλατφόρμες συναλλαγών, διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και πιστωτών με επίκεντρο τα κρυπτονομίσματα έχουν καταρρεύσει από την περασμένη άνοιξη, ενώ 2 τρισεκατομμύρια δολάρια συλλογικής αγοραίας αξίας έχουν χαθεί. Οι αλλεπάλληλες καταρρεύσεις ήταν αποτέλεσμα ερασιτεχνικής διακυβέρνησης, αδύναμης εποπτείας και αδιαφάνειας.

Μέσα από την αναταραχή, το Bitcoin παρέμεινε το κορυφαίο κρυπτονόμισμα. Παρά την ασταθή τιμή, που έχει χάσει τα 2/3 της αξίας της σε σχέση με το ιστορικό ρεκόρ του 2021, το παλαιότερο και πιο ευρέως διαδεδομένο κρυπτονόμισμα κυμαίνεται στο 40% περίπου της αξίας ολόκληρης της αγοράς κρυπτονομισμάτων εδώ και χρόνια.

Η τρέχουσα αξία και οι μελλοντικές δυνατότητες του Bitcoin βρίσκονται εν μέρει στα χέρια των συντηρητών του Bitcoin Core, μίας ομάδας που επιλέγεται από άλλους προγραμματιστές και συχνά είναι ασαφές το πού βρίσκεται. Ένα χαλαρό δίκτυο δωρητών πληρώνει τους μισθούς των περισσότερων συντηρητών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή