«Πολιτική σκοπιμότητα» η έκθεση της Εθνικής

Για πολιτική σκοπιμότητα που δεν επηρεάζει την ψήφο τους κάνει λόγο η πλειοψηφία των αναγνωστών του Newsbomb.gr , απαντώντας σε δημοσκόπηση σχετική με την έκθεση της ΕΤΕ για έξοδο από το ευρώ και πιθανή υποτίμηση του εθνικού νομίσματος.

«Πολιτική σκοπιμότητα»  η έκθεση της Εθνικής
1'

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης πολλοί είναι εκείνοι που δεν φοβούνται την επιστροφή στην δραχμή .

Αναλυτικότερα, το 50,28% (7.387 αναγνώστες) υποστηρίζει πως δεν θα επηρεαστεί καθόλου η ψήφος τους και πως υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα.

Το 27,08% (3.978 αναγνώστες) πιστεύει πως είτε με ευρώ, είτε με δραχμή έρχεται πείνα, το 18,06% (2.653 αναγνώστες) απαντούν πως είναι αντιμέτωποι με έναν άγνωστο εφιάλτη, ενώ το 4,59% δηλώνει πως γίνεται λόγος για ένα σενάριο που δεν έχει δοκιμαστεί.

Υπενθυμίζουμε ότι η μελέτη της ΕΤΕ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας σε περίπτωση που η χώρα επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα αναφέρει πως η ανεργία θα φτάσει το 34% και η υποτίμηση του νομίσματος το 65%.

Επίσης, μία έξοδος από το ευρώ θα οδηγούσε σε σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη, καθώς θα καταγραφόταν μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος κατά τουλάχιστον 55% σε ευρώ.

Το περιεχόμενο της μελέτης προκάλεσε σάλο σε περισσότερα κόμματα, έγινε μάλιστα και συζήτηση για τον συντάκτη της, υποστηρίζοντας πως είναι άνθρωπος του ΔΝΤ.

Ο κόσμος, πάντως, από ότι διαπιστώνεται από την δημοσκόπηση δεν έλαβε υπ’ όψιν του το περιεχόμενό της και δεν τρομοκρατήθηκε…

Η ψήφος της Κυριακής είναι όμως εκείνη που θα δείξει τα πραγματικά πιστεύω των πολιτών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή