Bitcoin: Ξεπέρασε τα 28.500 δολάρια - Κέρδη 4,5%

Tα 28.500 δολάρια ξεπέρασε  η τιμή του Βitcoin. Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος με όρους κεφαλαιοποίησης έχει επιδοθεί σε υψηλές πτήσεις, καθώς με τα κέρδη πλέον του 71,3% που καταγράφει από την αρχή του έτους έχει αναρριχηθεί έως τα 28.500 δολάρια.

Bitcoin: Ξεπέρασε τα 28.500 δολάρια - Κέρδη 4,5%
Pixabay
1'

Η κεφαλαιοποίηση του Βitcoin διαμορφώνεται στα 546 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, το ψηφιακό asset είχε καταγράψει παρόμοια εβδομαδιαία αύξηση μόλις 10 φορές την τελευταία πενταετία. Τα μικρότερα αλλά σημαντικά κρυπτονομίσματα ether και dogecoin έχουν καταγράψει κι αυτά παράλληλη αύξηση.

Η κατάρρευση τριών τοπικών τραπεζών στις ΗΠΑ και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην ελβετική Credit Suisse έχουν αυξήσει τις εκτιμήσεις των επενδυτών πως ο κύκλος σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών ο οποίος είχε πλήξει τον κλάδο των cryptos, πρόκειται σύντομα να φτάσει στο τέλος του.

Οι αναλυτές υπολογίζουν πως τα επιτόκια της Fed θα αγγίξουν το ανώτατο όριό τους τον Μάιο, κίνηση η οποία θα ακολουθηθεί από μείωση 70 μονάδων βάσης μέχρι το τέλος του έτους με σκοπό τη στήριξη της αναπτυξιακής τροχιάς της οικονομίας.

Η κρίση έχει αυξήσει, επίσης, και τις εκτιμήσεις πως το Βitcoin αποτελεί μία καλή εναλλακτική σε σχέση με τα παραδοσιακά νομίσματα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή