Το ΤΕΑ της Alpha, ο Καμμένος, ο βελονισμός και η κάνναβη

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Το ΤΕΑ της Alpha, ο Καμμένος, ο βελονισμός και η κάνναβη
4'

Το ΤΕΑ της Alpha

«Σάρκα και οστά» έλαβε το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του προσωπικού του Ομίλου της Alpha Services and Holdings, καθώς το καταστατικό του δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Όπως και στα άλλα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης έτσι και στο TEA της Alpha, οι πόροι του θα προέρχονται από τις τακτικές εισφορές των εργοδοτών, τις τακτικές εισφορές των ασφαλισμένων, τις εκτακτες εισφορές εργοδοτών και ασφαλισμένων και τις αποδόσεις των επενδύσεων των περιουσιακών στοιχείων του TEA. Ειδικά για τις τελευταίες θα αναλαμβάνει διαχειριστής επενδύσεων. Δεν ξέρουμε εάν αυτή θα είναι τελικά η Alpha Asset Management. Αυτό θα το αποφασίσει η Διοίκηση του ΤΕΑ. Κατά την έναρξη του ΤΕΑ Όμιλος Alpha Services and Holdings και μέχρι την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου, το Ταμείο θα διοικείται από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από έμπειρα στελέχη. Πρόεδρος ανέλαβε ο Γενικός Διευθυντής Wealth Management & Treasury της Alpha Bank Γεώργιος Μιχαλόπουλος. Αντιπρόεδρος η Θάλεια Εμίρη η επικεφαλής νομική σύμβουλος της τράπεζας. Γενική Γραμματέας ανέλαβε η Διευθύνουσα Λειτουργιών Ανθρώπινου Δυναμικού της τράπεζας Γιαννούλα Παλιούρα. Μέλη ανέλαβαν ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Φορολογικών Θεμάτων της Alpha Γεράσιμος Φωκάς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank Τάσος Γκιάτης.

Συναντίληψη

Υπάρχει συναντίληψη για την είσοδο της Thrivest στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank. Το ακριβές ποσό που θα επενδυθεί από την πλευρά της Thrivest στην προγραμματισμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 471,6 εκατ. ευρώ θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ. Ως ημερομηνία λήξης της περιόδου διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης έχει οριστεί η 19η Απριλίου και ως ημερομηνία λήξης της περιόδου άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης η 24η Απριλίου.

Ανώριμο project

Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φέρονται να γνωστοποίησαν προ ημερών στην ελληνική κυβέρνηση πως συγκεκριμένη επένδυση στον κλάδο της ανακύκλωσης δεν είναι ακόμη επιλέξιμη για χρηματοδότηση και δεν μπορεί να λάβει προκαταβολή από συγκεκριμένο κοινοτικό πρόγραμμα. Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών θορυβήθηκαν από την σπουδή που έδειξαν κάποιοι εντός της ελληνικής κυβέρνησης για να δοθούν κονδύλια σε ένα «ανώριμο project».

Η Immune Technology Cannabis

Προ ημερών η Γενική Διεύθυνση Βιομηχανικών Υποδομών και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Ανάπτυξης χορήγησε στην εταιρεία Immune Technology Cannabis IKE, άδεια διάρκειας πέντε ετών για την εγκατάσταση μεταποιητικής μονάδας καλλιέργειας και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης εντός ενιαίας έκτασης 33 στρεμμάτων στην Αταλάντη. Αναζητήσαμε τους μετόχους της Immune Technology Cannabis IKE και διαπιστώσαμε πως πρόκειται για τρεις κυρίες. Την Λαμπρινή Ζεϊμπέκη που κατέχει το 80% της εταιρείας, την Βασιλική Μανούκα που διαθέτει το 10% των μετοχών και την Κωνσταντίνα Αρβανίτη που επίσης κατέχει το 10%. Για το background των κ.κ. Ζεϊμπέκη και Αρβανίτη δεν μάθαμε πολλά. Για την κ. Μανούκα ωστόσο πληροφορηθήκαμε πως είναι αναισθησιολόγος και ασχολείται με τον βελονισμό από το 1984. Η ιδία εξειδικεύτηκε ως ενταντικολόγος στο Hospital Cantonal Universitaire Geneve, όπου ασχολήθηκε με την διατροφή του βαρειά πάσχοντα ασθενή. Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Διότι σύμφωνα με πλείστες αναφορές στο διαδίκτυο η κ. Μανούκα είναι εκείνη που κρύβεται πίσω από την πετυχημένη δίαιτα του Πάνου Καμμένου. Με ένα συνδυασμό διατροφής και βελονισμού, υπό την επίβλεψη της κ. Μανούκα, ο Πάνος Καμμένος έχασε 40 κιλά. Θα μπορούσε λοιπόν να πει κανείς πως η ενασχόληση της κ. Μανούκα με την φαρμακευτική κάνναβη είναι συμβατή με το επιστημονικό της αντικείμενο.

Αποχώρηση Κωνσταντέλλου

Αίσθηση προκάλεσε στη αγορά η αποχώρηση του Φώτη Κωνσταντέλλου από τη θέση του αναπληρωτή CEO της Intralot. Ο κ. Κωνσταντέλλος εντάχθηκε στην Intralot το 2015. Είχε αρχικά υπό την ευθύνη του την εξέλιξη των προϊόντων της εταιρείας, την αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών, καθώς και την επίβλεψη της διεύθυνσης των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών. Εν συνεχεία ως Group Chief Commercial Officer ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση και την ανάπτυξη του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της εταιρείας, το μάρκετινγκ, καθώς και την αναβάθμιση των λύσεων και πλατφορμών για τις λοταρίες. Ως αναπληρωτής CEO της Intralot είχε ως αρμοδιότητα να διευθύνει και να εποπτεύει τη διεξαγωγή των εργασιών της Γενικής Τεχνικής Διεύθυνσης της εταιρείας, έχοντας ως κύριο στόχο τον καθορισμό της τεχνολογικής στρατηγικής ανάπτυξης συστημάτων και υποδομών. Ως περιζήτητο δε στέλεχος λάμβανε μηνιαίως 16.000 ευρώ μισθό και είχε εξασφαλίσει ένα γενναίο ετήσιο μπόνους. Οπότε και το πακέτο της αποχώρησής του υποθέτουμε πως θα είναι ανάλογα γενναιόδωρο.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη Over the Counter προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή