Το στοίχημα των εκλογών, η Κορρές και τα Κλωστήρια-Πλεκτήρια Αθηνών

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Το στοίχημα των εκλογών, η Κορρές και τα Κλωστήρια-Πλεκτήρια Αθηνών
4'

Το στοίχημα των εκλογών

Η ανακοίνωση του χρόνου των εκλογών επέτρεψε και στις στοιχηματικές εταιρείες να ξεκινήσουν τα στοιχήματα. Αφενός για το κόμμα που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους, αφετέρου για τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένη στοιχηματική δίνει απόδοση 1.20 στο ότι η ΝΔ θα είναι το κόμμα με τις περισσότερους ψήφους. Η ίδια στοιχηματική δίνει απόδοση 4.25 για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκεντρώσει τις περισσότερους ψήφους. Η σχετική απόδοση για την Ελληνική Λύση ανέρχεται στο 500. Σε σχέση με τη διαφορά ποσοστού μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η εταιρεία δίνει χάντικαπ 2,75%, με απόδοση 1.40 για τη ΝΔ και απόδοση 2.85 για τον ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς απομένουν 53 ημέρες έως τις εκλογές οι αποδόσεις αυτές αναμένεται να διαφοροποιηθούν αρκετά έως τις 21 Μάιου.

Οι εξελίξεις στην Attica Bank

Την υπογραφή εντός της εβδομάδας του συμφώνου κατανόησης για τη συμμετοχή της Thrivest στην Attica Bank επιδιώκουν οι νυν μέτοχοι της τράπεζας και οι υποψήφιοι νέοι επενδυτές, με στόχο να καθοριστεί αφενός ο οδικός χάρτης για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αφετέρου τα επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν στη συγχώνευση Attica και Παγκρήτιας Τράπεζας. Τα εμπόδια έως την επίτευξη της τελικής συμφωνίας είναι πολλά, με τα σημαντικότερα εξ αυτών να αφορούν στους όρους της Thrivest για επιστροφή των κεφαλαίων της εφόσον η συμφωνία δεν προχωρήσει.

Το ενεργητικό των ΟΣΕΚΑ

Σημαντικές εισροές καταγράφουν οι Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων (ΟΣΕΚΑ) στην Ελλάδα από την αρχή του έτους, με το ενεργητικό τους να σημειώνει συνολικά αύξηση 12% και να διαμορφώνεται στα 12,1 δισ. ευρώ. Από την αρχή του 2023 η μεγαλύτερη αύξηση ενεργητικού ΟΣΕΚΑ καταγράφεται στις εξής ανώνυμες εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων: OPTIMA ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. (35,99%), ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. (19,90%), ALPHA ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. (16,10%), ΕΘΝΙΚΗ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. (10,53%), TRITON ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. (10,33%) και EUROBANK ASSET MANAGEMENT A.Ε.Δ.Α.Κ. (8,39%).

Η DBRS και ο ΟΔΔΗΧ

Η Ελλάδα παραμένει ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, στην αξιολόγηση του οίκου DBRS, ο οποίος βαθμολογεί το αξιόχρεο της χώρας μας με «ΒΒ». Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) από το να τρέξει τις διαδικασίες για να καταβάλει στον οίκο αξιολόγησης την αμοιβή δύο ετών για την παροχή υπηρεσιών αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας. Συνολικά, ο οίκος αξιολόγησης θα λάβει 415.000 ευρώ. Για το χρονικό διάστημα από 01-05-2023 έως 30-04-2024 η αμοιβή του DBRS θα ανέλθει σε 200.000 ευρώ. Για το χρονικό διάστημα από 01-05-2024 έως 30-04-2025 η αμοιβή του DBRS θα ανέλθει σε 215.000 ευρώ.

Επεκτείνεται η Κορρές

Επεκτείνει τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις η Κορρές. Για το λόγω αυτό έλαβε έγκριση διάρκειας πέντε ετών για προσθήκη δραστηριότητας και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού στο εργοστάσιο παραγωγής καλλυντικών προϊόντων, ομοιοπαθητικών φαρμάκων και εκχυλισμάτων και βιοκτόνων που διαθέτει στα Οινόφυτα. Βασικοί άξονες της στρατηγικής ανάπτυξης της Κορρές συνεχίζουν να αποτελούν η σταθερή επένδυση στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης για τη δημιουργία νέων προϊόντων, η ενεργή συμμετοχή σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα φυσικά συστατικά, η ανάδειξη και αξιοποίηση των ελληνικών βοτάνων και η σταθερή επέκταση σε νέες αγορές.

Κλωστήρια-Πλεκτήρια Αθηνών

Η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου ενδεχομένως να οδηγήσει σε ματαιώσεις πλειστηριασμών που έχουν προγραμματιστεί για εκείνη την εβδομάδα. Εκείνος που ξεχωρίζει είναι ο πλειστηριασμός της 17ης Μάιου που αφορά σε ακίνητο της εταιρείας «Κλωστήρια-Πλεκτήρια Αθηνών» στην Πάρνηθα. Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Πάρνηθας στο Μενίδι, δίπλα από το κέντρο Υψηλής Τάσης ΔΕΗ Αχαρνών. Είναι πλήρως λειτουργικό και σε καλή κατάσταση, διαθέτει πρόσβαση σε βιολογικό καθαρισμό και βρίσκεται πλησίον της Εθνικής και της Αττικής Οδού. Ως τιμή πρώτης προσφοράς για το ακίνητο της «Κλωστήρια Πλεκτήρια Αθηνών», έχουν ορισθεί τα 3,5 εκατ. ευρώ. Επισπεύδουσα στον πλειστηριασμό είναι η Cepal ως αντιπρόσωπος της Gemini Core Securitisation Designated Activity Company, ειδικής διαδόχου της Alpha Ban

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη Over the Counter προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή