Bitcoin: Προσπάθεια να κρατηθεί στα 28.000 δολάρια - Πτώση 2,5%

Πτώση 2,5% καταγράφει σήμερα το Bitcoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να προσπαθεί να κρατήσει τα 28.000 δολάρια.

Bitcoin: Προσπάθεια να κρατηθεί στα 28.000 δολάρια - Πτώση 2,5%
Pixabay
1'

Το Bitcoin βρέθηκε να διαπραγματεύεται στα 27.911 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 539 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έχει κερδίσει πάνω από 68% από την αλλαγή του έτους.

H ναυαρχίδα των crypto ανακτά το επίπεδο των 28.000 δολαρίων, το οποίο είχε χάσει την Δευτέρα όταν έγινε γνωστό ότι οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ υπέβαλαν αγωγές κατά του ανταλλακτηρίου Binance, του συνιδρυτή του CZ (Changpeng Zhao) και άλλων στελεχών του, για παραβιάσεις κανονισμών.

Και όπως είθισται, το ράλι του Bitcoin συμπαρασύρει και την υπόλοιπη αγορά, με το δεύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα Ether να σημειώνει επίσης άλμα 4% με την αξία του να ενισχύεται στα 1.807 δολάρια.

Μεταξύ άλλων το Solana καταγράφει άνοδο 5,5% στα 21,1 δολ. το Uniswap ενισχύεται κατά 4,6% στα 5,99 δολ. ενώ το XRP πραγματοποιεί ράλι 11,2% στα 0,557 δολ.

Υπενθυμίζεται ότι το Bitcoin ενισχύεται σταθερά από την αρχή του τρέχοντος έτους, έπειτα από ένα ιδιαίτερο σκληρό 2022 κατά το οποίο κατέρρευσαν μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και η αγορά είδε γενικότερα τις τιμές να κατακρημνίζονται.

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, οι επενδυτές δείχνουν ενισχυμένη διάθεση υπό την προσδοκία ότι η Fed πλησιάζει στο τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων της, τα οποία ασκούν γενικότερα πίεση σε assets κινδύνου, όπως π.χ. οι μετοχές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή