Bitcoin: Προσπάθεια να κρατηθεί στα 28.000 δολάρια

Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα το Bitcoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να προσπαθεί να κρατήσει τα 28.000 δολάρια.

Bitcoin: Προσπάθεια να κρατηθεί στα 28.000 δολάρια
Pixabay
1'

Το Bitcoin βρέθηκε να διαπραγματεύεται στα 27.926 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 540 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έχει κερδίσει πάνω από 69% από την αλλαγή του έτους.

Η ρευστότητα του Bitcoin μειώνεται καθώς οι «τουρίστες» των κρυπτονομισμάτων αποσύρονται μετά τις αναταραχές στον κλάδο, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Οι επενδυτές πληρώνουν περισσότερα στις συναλλαγές λόγω της ολίσθησης ή της διαφοράς μεταξύ της αναμενόμενης τιμής μιας συναλλαγής και της τιμής στην οποία εκτελείται πλήρως, ένδειξη επιδείνωσης της ρευστότητας, σύμφωνα με τον Conor Ryder της Kaiko. Όσο μεγαλύτερη είναι η δυσκολία στις συναλλαγές, τόσο περισσότερο οι επενδυτές εκτίθενται σε πιθανές ασταθείς διακυμάνσεις των τιμών.

Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω αλλαγής της διαφοράς προσφοράς-ζήτησης μεταξύ της στιγμής που γίνεται και ολοκληρώνεται μια συναλλαγή ή όταν δεν υπάρχει επαρκές βάθος βιβλίου παραγγελιών.

Ακόμη και καθώς η ανάκαμψη του Bitcoin φέτος το κατέστησε το περιουσιακό στοιχείο με τις καλύτερες επιδόσεις το πρώτο τρίμηνο, η διευρυνόμενη ρυθμιστική καταστολή των ΗΠΑ και η κατάρρευση τραπεζών με εστίαση στην κρυπτογράφηση, έχει μετριάσει τον ενθουσιασμό ορισμένων επενδυτών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή