Ο Φρεσκούλης, το NFL και το Super Bowl, η Moobitek και τα ακίνητα της Alpha Trust

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Ο «Φρεσκούλης» και το NFL

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Eurοcatering, Χρυσόστομος Μαυρόπουλος, δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως οι τυποποιημένες σαλάτες «Φρεσκούλης» θα έμπαιναν στο ραντάρ του NFL (National Football League), της γνωστής διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Και ο λόγος που το NFL ασχολήθηκε με την «Φρεσκούλης» είναι το «Super Bowl», ο σημαντικότερος και δημοφιλέστερος ετήσιος αγώνας του αθλήματος του αμερικανικού ποδοσφαίρου, που είναι πρώτος σε τηλεθέαση κάθε χρόνο στις ΗΠΑ. Το NFL έχει κατοχυρώσει το trademark «Super Bowl» από το 1969. Και δεν επιτρέπει σε κανένα να κάνει χρήση του εμπορικού σήματος χωρίς την άδεια της και χωρίς να έχει κέρδος από αυτό. Η Eurοcatering πρόσφατα ονομάτισε μια σειρά από υγιεινά σνακ και έτοιμα γεύματα του «Φρεσκούλης» ως «Super Bowl». Το έκανε θέλοντας να αναδείξει την υψηλή διατροφική αξία των γευμάτων αυτών που συσκευάζονται σε πλαστικά δοχεία (bowls). Το δε σήμα ή η εμπορική προώθηση των έτοιμων αυτών γευμάτων δεν παραπέμπουν στο ελάχιστο στο αθλητικό γεγονός του «Super Bowl», που άλλωστε είναι ελάχιστα προβεβλημένο στη χώρα μας. Παρόλα αυτά το NFL κινήθηκε εναντίον της Eurοcatering προκειμένου να σταματήσει να χρησιμοποιεί την εμπορική επωνυμία «Super Bowl» στα έτοιμα γεύματά της. Υπερβολικό; Μάλλον ναι. Αλλά θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Και τότε θα μάθουμε ποιος κέρδισε αυτό το «Super Bowl».

Η Alpha Trust

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις επενδύσεις της Alpha Trust σε ακίνητα εμπεριέχει η ετήσια έκθεση της εισηγμένης για το 2022. Από αυτή προκύπτει πως η Alpha Trust έχει ήδη κινηθεί για να αποκτήσει το διατηρητέο κτίριο επί της οδού Τατοίου 21 στην Κηφισιά, συνολικού εμβαδού 651 τ.μ. από την Eurobank Ergasias Χρηματοδοτικές Μισθώσεις. Η Alpha Trust είχε συνομολογήσει τη σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης 15 ετών με την Eurobank στις 14 Φεβρουαρίου 2007 και το ακίνητο είχε αποτιμηθεί στα 4,3 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο Όμιλος Alpha Trust, μέσω της θυγατρικής εταιρείας Alpha Trust Ελληνική Γη Μ.Α.Ε, έχει ήδη υπογράψει σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης ακινήτου για χρονικό διάστημα 15 ετών με την εταιρεία Πειραιώς Financial Leasing που αφορά κτίριο επί της οδού Αριστείδου 1 στην Κηφισιά, συνολικού εμβαδού 293 τ.μ., αξίας 1,3 εκατ. ευρώ. Η Alpha Trust Ελληνική Γη Μ.Α.Ε., έχει το δικαίωμα να προβεί σε εξαγορά του μισθίου είτε κατά την διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης (με το τίμημα εξαγοράς να υπολογίζεται με βάση τα υπολειπόμενα μισθώματα), είτε στη λήξη της σύμβασης μίσθωσης αντί αμελητέου, συμβολικού τιμήματος εξαγοράς.

Η Armonia Trading

Η Armonia Trading & Commercial Applications Limited είναι μια νέα εταιρεία στον ναυτιλιακό κλάδο, που ιδρύθηκε στην Κύπρο εν μέσω της πανδημίας. Η εταιρεία έχει ως αντικείμενο δραστηριότητας την πρακτόρευση και την αντιπροσώπευση προμηθευτριών οίκων ανταλλακτικών, εξαρτημάτων, εξοπλισμού και λοιπών υλικών και υπηρεσιών πλοίων όλων των κατηγοριών. Επικεφαλής της Armonia Trading & Commercial Applications Limited είναι η Αικατερίνη Τσούτσουρα. Η Armonia Trading & Commercial Applications Limited απέκτησε πλέον γραφείο και στην Ελλάδα, κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του α.ν. 89/1967. Το γραφείο που εγκαθίσταται στην Ελλάδα θα ασχολείται αποκλειστικά με την παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης και διαχείρισης αρχείων και πληροφοριών, προς τα κεντρικά της εταιρείας στην Κύπρο.

Η Moobitek στην Ελλάδα

Η εταιρεία τεχνολογικών εφαρμογών Moobitek LLC με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέκτησε γραφείο και στην Ελλάδα. Η τεχνολογική εταιρεία με ειδίκευση στο mobile development, στο machine learning και στο web development, η οποία έχει παρουσία σε Λίβανο και Γαλλία, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για εγκατάσταση γραφείου στην Ελλάδα σύμφωνα με τις διατάξεις του α.ν. 89/1967. Επικεφαλής του γραφείου Ελλάδας εμφανίζεται ο Πάρης Ανατολίτης, Διευθύνων Σύμβουλος του αφρικανικού ψηφιακού ομίλου Moja, η οποία χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Moobitek LLC. Η Moobitek LLC έχει δημιουργήσει διεισδυτικές εφαρμογές machine learning, που μέσω προηγμένων αλγορίθμων, αυτοματοποιούν τις διαδικασίες και δίνουν προτεραιότητα στη λήψη αποφάσεων ρουτίνας.