Bitcoin: Προσπάθεια να κρατηθεί στα 28.000 δολάρια

Πτώση καταγράφει και σήμερα το Bitcoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να προσπαθεί να κρατήσει τα 28.000 δολάρια.

Bitcoin: Προσπάθεια να κρατηθεί στα 28.000 δολάρια
Pixabay
1'

Το Bitcoin βρέθηκε να διαπραγματεύεται στα 28.880 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 559 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έχει κερδίσει πάνω από 74,4% από την αλλαγή του έτους.

Η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ μεταβλήθηκε ελάχιστα τις τελευταίες εβδομάδες, με τον ρυθμό αύξησης της απασχόλησης και τις πληθωριστικές πιέσεις να δείχνουν ωστόσο σημάδια επιβράδυνσης σημειώνει η Federal Reserve στην τελευταία έκθεσή της Beige Book που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

"Οι προσδοκίες για τη μελλοντική ανάπτυξη παρέμειναν ως επί το πλείστον αμετάβλητες. Ωστόσο, δύο περιφέρειες είδαν τις προοπτικές τους να επιδεινώνονται", αναφέρει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην έκθεση που συντάσσεται βάσει επιχειρηματικών επαφών στις 12 περιφέρειες της χώρας, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις "αναμένουν περαιτέρω ανακούφιση από τις πιέσεις στο κόστος εισροών, αλλά περιμένουν πιο συχνές αλλαγές τιμών σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια”.

Η έκθεση της Fed σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας παρέχει ένα στιγμιότυπο των συνθηκών των επιχειρήσεων, των τραπεζών και των εργαζομένων στον απόηχο της πτώχευσης στα μέσα Μαρτίου δύο μεγάλων περιφερειακών τραπεζών που κλόνισε την εμπιστοσύνη στον χρηματοπιστωτικό τομέα των ΗΠΑ και προκάλεσε την επείγουσα αντίδραση των ρυθμιστικών αρχών ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις από τις τραπεζικές καταρρεύσεις.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed, που συναντήθηκαν λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την τραπεζική κρίση, αύξησαν τα επιτόκια μόλις κατά 25 μονάδες βάσης στο εύρος 4,75%-5,00% παρά τον απαράδεκτα υψηλό πληθωρισμό.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή