Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Νέα σύσκεψη για τις αυξημένες τιμές - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Στο επίκεντρο της κυβέρνησης οι αδικαιολόγητα υψηλές τιμές των ναύλων  - Ποια είναι τα επικρατέστερα σενάρια για αποκλιμάκωση
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Νέα σύσκεψη για τις αυξημένες τιμές - Τι εξετάζει η κυβέρνηση
2'

Συνεχίζονται οι διεργασίες στην κυβέρνηση για βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης των υψηλών τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, έπειτα κι από την πρωϊνή κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, η σύσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς να ληφθεί κάποια συγκεκριμένα απόφαση, ενώ ακολουθεί αργότερα σήμερα σύσκεψη με εκπροσώπους της ένωσης ακτοπλόων.

Όπως αναφέρει και ο ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην αξιολόγηση της κατάστασης και της εντατικοποίηση των ελέγχων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απομακρύνονται λύσεις του τύπου φορολόγησης υπερκερδών ή επιβολής πλαφόν, αλλά προσανατολίζεται η κυβέρνηση στην κατεύθυνση της αξιοποίησης όλων των εργαλείων που προσφέρει το δίκαιο του ανταγωνισμού μέσω των σαρωτικών ελέγχων.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, έδωσε το στίγμα λέγοντας ότι «κάθε οργανωμένη πολιτεία έχει δύο δυνατότητες, η πρώτη είναι ο ανταγωνισμός και η επιτροπή ανταγωνισμού και η δεύτερη οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια, υπάρχει και ειδική υπηρεσία που οφείλει να κάνει ελέγχους».

«Θα προσεγγίσουμε το θέμα τεκμηριωμένα και όχι με λαϊκίστικες αντιλήψεις» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και συμπλήρωσε πως «προφανώς δεν γίνεται να κάνουμε μια κρατική ακτοπλοϊκή εταιρεία».

Το όπλο που έχουμε πρωτίστως είναι ο ανταγωνισμός, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας ότι τον πρώτο ρόλο τον έχει το υπουργείο Ναυτιλίας με συγκεκριμένους κανόνες. «Πάντως, ο ανταγωνισμός είναι η πρώτη και βασική απάντηση, πρέπει να βρεθούμε απέναντι σε κάθε καρτέλ» τόνισε.

Και συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης: «Πρωτίστως ο πολίτης είναι στο μυαλό μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον μέσο άνθρωπο, αν δεν τον υπερασπιστούμε εμείς, δεν θα τον υπερασπιστεί κανείς».

Συμπλήρωσε ότι η ελληνική ακτοπλοΐα λόγω και της κρίσης, έχει περάσει από περίοδο δικής της κρίσης που δημιούργησε αναταράξεις στον κλάδο και επιχειρείται σταθεροποίηση αλλά όχι επί ζημία των επιβατών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή