Σημαντικές επαφές Ινδών και Ελλήνων επιχειρηματιών στην Αθήνα

Στο περιθώριο της σημερινής επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Νταμονταρντάς Μόντι στην Ελλάδα και των επαφών που θα έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη Ελληνες επιχειρηματίες έχουν κλείσει ραντεβού με Ινδούς ομολόγους τους, παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών.

Στο γεύμα έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας και συνδιευθύνων σύμβουλος της ELPEN Θεόδωρος Τρύφων, η πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, o γενικός γραμματέας του Ελληνοϊνδικού Εμπορικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Μελάς, ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο επικεφαλής της Eurobank Φωκίων Καραβίας και οι επιχειρηματίες Ευάγγελος Μυτιληναίος, Σπύρος Θεοδωρόπουλος και Γιώργος Περιστέρης.

Μετά την άφιξη των πρωθυπουργών θα ακολουθήσει σύντομη τοποθέτηση του καθενός και κατόπιν θα ξεκινήσει το γεύμα κατά τη διάρκεια του οποίου οι παριστάμενοι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν για τις δραστηριότητές τους ή ενδεχόμενα επιχειρηματικά σχέδιά τους κοινού ενδιαφέροντος.

Υπάρχει σημαντική προοπτική συνεργασίας όχι μόνο στις διεθνείς ναυτιλιακές μεταφορές και την ενέργεια αλλά και στη φαρμακοβιομηχανία και την τεχνολογία. Οι Ινδοί φέρονται να ενδιαφέρονται επίσης να αποκτήσουν καλή πρόσβαση στα ελληνικά λιμάνια προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν ως πύλες εισόδου των εξαγωγών τους προς την Ευρώπη, αλλά και για την ίδρυση εδώ θυγατρικών τους προκειμένου να γίνεται η οριστική ολοκλήρωση συγκεκριμένων προϊόντων ώστε να μπορούν αυτά να αποκτήσουν «ευρωπαϊκό διαβατήριο».

Από την ελληνική πλευρά υπάρχει ενδιαφέρον επέκτασης στη ραγδαία αναπτυσσόμενη ινδική αγορά, ο πληθυσμός της οποίας ξεπέρασε πρόσφατα ακόμα και αυτόν της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης και ενδεχόμενης ελληνικής τραπεζικής επέκτασης εκεί.