Ακρίβεια: «Τσουχτερός» χειμώνας για τα νοικοκυριά - Τιμές «φωτιά» σε πετρέλαιο θέρμανσης και τρόφιμα

Ακρίβεια: Δύσκολος προμηνύεται ο χειμώνας για τα ελληνικά νοικοκυριά με το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και τα καύσιμα να έχουν πάρει την ανιούσα ενώ την ίδια ώρα οι τιμές σε βασικά είδη τροφίμων έχουν πάρει «φωτιά» - O πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου και η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα μίλησαν στο Newsbomb.gr για τις αυξητικές τάσεις καυσίμων ενώ ο Πρόεδρος ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης, μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στις ανατιμήσεις που δεν λένε να βάλουν «φρένο» - Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας παραγωγών λαϊκών αγορών, Παντελής Μόσχος μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στις τιμές των οπωροκηπευτικών αλλά και στην επάρκεια των προϊόντων έπειτα από την κακοκαιρία Daniel που «χτύπησε» τον Θεσσαλικό κάμπο

σουπερμαρκετ
«Φωτιά» οι τιμές στα προϊόντα πρώτης ανάγκης - άδειο το καλάθι του νοικοκυριού
Pixabay
13'

Πονοκέφαλο προκαλεί στα ελληνικά νοικοκυριά ο επερχόμενος χειμώνας αλλά και η επιμονή της ακρίβειας στα βασικά διατροφικά είδη. Την ίδια ώρα «τσουχτερός» προμηνύεται ο χειμώνας για τις κατοικίες που θα επιλέξουν να ζεστάνουν το σπίτι τους με πετρέλαιο θέρμανσης καθώς κατά περίπου 15% ακριβότερο θα είναι φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου και η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα αναφέρθηκαν στις αυξητικές τάσεις καυσίμων τη φετινή χειμερινή σεζόν. Μάλιστα τόνισαν ότι τα πράγματα θα είναι ακόμη δυσκολότερα, καθώς από τη μία δεν θα υπάρχει επιδότηση στην αντλία, και από την άλλη η τιμή για το λίτρο υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί στα 1,5 - 1,6 ευρώ σε σχέση με 1,4 ευρώ, που ήταν πέρυσι. Επίσης, δεν υπάρχει διπλή επιδότηση για όσους επιστρέφουν στο πετρέλαιο από το φυσικό αέριο.

Ασμάτογλου στο Newsbomb.gr: «Αυξητικές τάσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης»

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων, και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Νίκο Χαρδαλιά Γιώργος Ασμάτογλου μίλησε στο Newsbomb.gr για την «έκρηξη» στην τιμή του πετρελαίου που θα κάνει «πρεμιέρα» στις 15 Οκτωβρίου.

«Η διάθεση του πετρελαίου θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου αν αναλογιστούμε τις σημερινές τιμές, η διάθεση του πετρελαίου θα ξεκινούσε με 1,5 και άνω αν η τιμή παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα. Προς το παρόν βλέπουμε ότι υπάρχουν αυξητικές τάσεις. Φέτος δεν έχουμε την επιδότηση στη αντλία πράγμα το οποίο σημαίνει ότι έχουμε μόνο το κοινωνικό επίδομα πετρελαίου θέρμανσης το οποίο είναι πάρα πολύ λίγο. Δεν έχουμε καμία παραγγελία μέχρι στιγμής γιατί ο κόσμος είναι μαζεμένος», είπε στο Newsbomb.gr, ο Γιώργος Ασμάτογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Εφιαλτικές οι εκτιμήσεις για την βενζίνη

Σε εξωφρενικά επίπεδα έχει φτάσει ξανά η τιμή της βενζίνης, με το ράλι ανόδου στην τιμή να προκαλεί φρενίτιδα στους καταναλωτές. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων Γιώργο Ασμάτογλου η απλή βενζίνη έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ.

«Η μέση τιμή Πανελλαδικά έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ, στα μεγάλα αστικά κέντρα ίσως ο καταναλωτής την βρει και λίγο πιο κάτω. Στην υπόλοιπη Ελλάδα μπορεί η τιμή να κυμανθεί και παραπάνω από τα 2 ευρώ», ανέφερε ο κ. Ασμάτογλου.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα ανέφερε ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Αθήνα έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ/λίτρο.

«Η απλή αμόλυβδη στην Αττική είναι στα 2 ευρώ, μπορεί να την δει κανείς 2,020 ή 2,040. Αυτή τη στιγμή δεν αγοράζουμε κάτω από 1,90 - 1,95 ανάλογα βέβαια και το τιμολόγιο και τη συμφωνία που υπάρχει με το πρατήριο. Το πετρέλαιο κίνησης είναι πάνω από 1,80», ανέφερε αρχικά η Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

βενζίνη


«Με μία τόσο ακριβή παραλαβή που κάνουμε πώς πουλάνε κάποιοι τόσο χαμηλά, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει. Έχω πολλές καταγγελίες από καταναλωτές για πειραγμένες αντλίες για αυτοκίνητα που χάλασαν
», πρόσθεσε.

«Όταν βλέπω περίεργες τιμές στεναχωριέμαι γιατί είναι ένας φαύλος κύκλος. Ευτυχώς, γίνονται έλεγχοι για την αισχροκέρδεια. Ο κλάδος έχει το πλαφόν στην “πλάτη” του, αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό κέρδους είναι ελεγχόμενο. Άρα και 2-3 ευρώ να πάει η βενζίνη πάλι στο ίδιο ποσοστό είμαστε, χάνουμε. Ο πελάτης έρχεται παίρνει λιγότερα λίτρα και πληρώνει τα ίδια», συμπλήρωσε.

«Φοβάμαι μήπως το βαρέλι πιάσει τα 100 δολάρια. Η μείωση που έγινε στην παραγωγή των βαρελιών από τον ΟΠΕΚ+ φέρνει μικρότερη προσφορά και μεγαλύτερη ζήτηση, ανεβαίνει η τιμή», τόνισε.

«Αυτό που θα μας βοηθήσει εμάς είναι, ο κόσμος εφόσον παίρνει 2 ευρώ την βενζίνη να την παίρνει σωστά σε ποιότητα και ποσότητα, να μην εξαπατάται», υπογράμμισε.

Ζάγκα στο Newsbomb.gr: «Για ένα τόνο πετρελαίου απαιτούνται 1.600 ευρώ»

Η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μίλησε στο Newsbomb.gr για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης που κάνει «πρεμιέρα» στις 15 Οκτωβρίου.

«Το πετρέλαιο θέρμανσης κάνει “πρεμιέρα” στις 15 Οκτωβρίου. Υποθετικά, αν ξεκινούσε με τις σημερινές τιμές, θα ήταν κοντά στο 1,60 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ήθελε έναν τόνο θα έπρεπε να πληρώσει 1.600 ευρώ ή μισό τόνο 800 ευρώ που σημαίνει ότι αν μείνει εκεί η τιμή, θα είναι το βυτιοφόρο “γαλατάδικο”, θα πηγαίνει 250 λίτρα, 300 λίτρα κ.λπ. Το πετρέλαιο είναι πολύ ακριβό με αυτές τις τιμές», ανέφερε η κυρία Ζάγκα.

«Πέρυσι περιμέναμε να ξεκινήσουμε με την ακριβή τιμή, 1,55 ευρώ, και τελευταία στιγμή δόθηκε η επιδότηση στην αντλία κατευθείαν από τα διυλιστήρια και ξεκινήσαμε 1,40 με υψηλότερη τιμή 1,42 ευρώ», πρόσθεσε.

«Είναι επιβεβλημένο εφόσον θα παραμείνουν αυτές οι δύσκολες συνθήκες και η κυβέρνηση να δώσει εντολή στα διυλιστήρια να δώσουν επιδότηση στην αντλία για να μπορέσει να πουλήσει ο κλάδος, ο κόσμος να αγοράσει και να κερδίσει και το κράτος να κερδίσει φόρο και ΦΠΑ», τόνισε.

«Διαφορετικά βλέπω να είναι δύσκολα τα πράγματα. Πέρυσι με την κίνηση που έκανε η κυβέρνηση ήμασταν κερδισμένοι, ο κόσμος έκανε μεγάλες παραγγελίες», συμπλήρωσε η κυρία Ζάγκα.

Λεχουρίτης στο Newsbomb.gr: «Οι τιμές συγκεκριμένων προϊόντων αυξάνονται αλματωδώς» - Το λάδι στα 14 ευρώ το κιλό

«Παρόλο που περιμέναμε το Φθινόπωρο να έχουμε μία σταθερότητα στις ήδη ακριβές τιμές των προϊόντων διαπιστώνουμε καθημερινά ότι η βιομηχανία και τα σούπερ μάρκετ αυξάνουν τις τιμές στα προϊόντα χωρίς λόγο και αιτία. Το καλοκαίρι είδαμε μία παράλογη αύξηση κατά 50% στα φρούτα και τα λαχανικά, μετά την θεομηνία στη Θεσσαλία είδαμε ότι τα προϊόντα αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο. Το λάδι πλέον έχει διπλάσια τιμή λιανικής, δηλαδή πωλείται πάνω από 14 ευρώ το λίτρο. Είδαμε να αυξάνονται αλματωδώς οι τιμές συγκεκριμένων προϊόντων για παράδειγμα η μαύρη αποξηραμένη σταφίδα που παράγεται αυτή την εποχή κοστίζει 70 λεπτά το κιλό και φτάνει στον καταναλωτή στα 10 ευρώ το κιλό. Αν και συσκευασμένη δεν δικαιολογεί την αύξηση της τιμής. Είναι αισχροκέρδεια και κερδοσκοπία», ανέφερε ο Πρόεδρος ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Ο πολίτης ζητά ένα αποκούμπι γιατί δεν του φτάνουν τα εισοδήματα του. Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ελληνική αγορά αλλά και οι σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης λέγοντας ότι θα εφαρμοστούν τέσσερα μέτρα της κυβέρνησης δεν επαρκούν και είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Πρέπει να γίνονται έλεγχοι στην αγορά, οι εκλεκτικοί μηχανισμοί δεν κάνουν την δουλειά που θα έπρεπε», τόνισε.

Μόσχος στο Newsbomb.gr: «Έχουν αυξηθεί οι τιμές γιατί έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής»

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας παραγωγών λαϊκών αγορών Παντελής Μόσχος, μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στις τιμές των οπωροκηπευτικών αλλά και στην επάρκεια των προϊόντων έπειτα από την κακοκαιρία Daniel που «χτύπησε» τον Θεσσαλικό κάμπο.

«Έχουμε πλήρη επάρκεια στις λαϊκές αγορές, οι τιμές είναι κανονικές, όπως ήταν και το προηγούμενο διάστημα. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι τιμές δεν είναι το ίδιες με πριν από δύο χρόνια γιατί έχει αυξηθεί αρκετά το κόστος παραγωγής», επισήμανε ο Παντελής Μόσχος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας παραγωγών λαϊκών αγορών, μιλώντας στο Νewsbomb.gr.

«Ο κόσμος επιλέγει να έρχεται στη λαϊκή γιατί οι τιμές μας είναι τουλάχιστον 40% φθηνότερες από το στεγασμένο εμπόριο. Το Σάββατο που δεν δουλεύει ο κόσμος σημειώνεται η μεγαλύτερη κίνηση», πρόσθεσε.

Μόσχος στο Newsbomb.gr: Έλλειψη προϊόντων από τη Θεσσαλία

Για την αγορά των οπωρολαχανικών, μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες στην Θεσσαλία μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας παραγωγών λαϊκών αγορών Παντελής Μόσχος.

«Στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel κάποιοι από το στεγασμένο εμπόριο αισχροκέρδησαν. Εμείς καταδικάζουμε την αισχροκέρδεια», ανέφερε ο Παντελής Μόσχος στο Νewsbomb.gr.

Από τις περιοχές της Θεσσαλίας έχουμε πρόβλημα καθώς λαμβάνουμε μικρότερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών. Επίσης έχουμε μεγάλο πρόβλημα στις κτηνοτροφικές τροφές ενώ παράλληλα δυσκολευόμαστε στο κόστος μεταφοράς γιατί είναι χαλασμένοι οι δρόμοι και πληρώνουμε αρκετά χρήματα», συμπλήρωσε.

ΟΟΣΑ: «Έρχονται νέες ανατιμήσεις σε τρόφιμα και ενέργεια»

Δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ για το 2024 καθώς στην τελευταία έκθεση του (Interim Economic Outlook), προειδοποιεί για τον κίνδυνο να υπάρξουν νέα σοκ στις διεθνείς αγορές τροφίμων και ενέργειας.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η εκδήλωση του φαινομένου Ελ Νίνιο, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την παραγωγή ορισμένων τροφίμων το επόμενο έτος και ευρύτερα ότι οι περιορισμοί στις εξαγωγές από βασικούς παραγωγούς περιορίζουν την προσφορά στις διεθνείς αγορές, ιδιαίτερα του ρυζιού, η τιμή του οποίου κινείται σε υψηλά επίπεδα 15 ετών.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, ο πόλεμος στην Ουκρανία ενέχει ακόμα τον κίνδυνο να προκαλέσει νέες πιέσεις στις τιμές των σιτηρών, του καλαμποκιού, των εδώδιμων ελαίων και των λιπασμάτων. Η συμφωνία για τις εξαγωγές δημητριακών μέσω της Μαύρης Θάλασσας έχει λήξει και υπάρχει αβεβαιότητα για την έκταση που η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιεί εναλλακτικές διαδρομές για τις εξαγωγές τους μέσω της Ευρώπης.

Κίνδυνοι και στην ενέργεια

Κινδύνους βλέπει ο ΟΟΣΑ και για τις ενεργειακές αγορές. Αν και οι τιμές τους έχουν μειωθεί πολύ από τα υψηλά επίπεδα του 2022, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σημειώνει ότι «οι ενεργειακές αγορές παραμένουν σφιχτές και η προοπτική διαταραχών στην προσφορά στις αγορές πετρελαίου, άνθρακα και φυσικού αερίου παραμένει μεγάλη».

Ο Οργανισμός σημειώνει επίσης ότι οι μεγάλες μειώσεις στις τιμές του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του άνθρακα από τα υψηλά επίπεδα του 2022 συνέβαλαν στη μικρή ανάκαμψη της παγκόσμιας ανάπτυξης και στη μείωση του πληθωρισμού στο πρώτο εξάμηνο του 2023, αλλά μετά τις νέες μειώσεις στην παραγωγή του ΟΠΕΚ οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 25% από τα τέλη Μαΐου. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε στην αύξηση της συμβολής της ενέργειας στον πληθωρισμό πολλών χωρών της G20.

Ο πληθωρισμός στις χώρες της G20 προβλέπεται ότι θα υποχωρήσει από 7,8% σε μέσα επίπεδα πέρυσι στο 6% φέτος και περαιτέρω στο 4,8% το 2024, ενώ αντίστοιχα και ο δομικός πληθωρισμός στις αναπτυγμένες οικονομίες της G20 προβλέπεται να μειωθεί στο 4,3% φέτος και στο 2,8% το επόμενο έτος. Η μείωση του πληθωρισμού, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, θα βοηθηθεί από την αναμενόμενη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας λόγω της περιοριστικής νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθείται από τις περισσότερες χώρες.

Ωστόσο, υπάρχουν τεράστιες διαφορές στις επιδόσεις μεταξύ των χωρών της G20, με τον πληθωρισμό στην Κίνα να είναι σχεδόν μηδενικός, ενώ στην Τουρκία ξεπερνά το 50% και στην Αργεντινή το 100%.

Ο πληθωρισμός στα προϊόντα υποχωρεί σταθερά, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τον πληθωρισμό των υπηρεσιών, ο οποίος παραμένει επίμονος, αντανακλώντας εν μέρει τη μεγαλύτερη συμβολή του κόστους εργασίας στον τομέα των υπηρεσιών καθώς και τον χρόνο που χρειάζεται για την πλήρη διάχυση των αυξήσεων στις τιμές ενέργειας τη διετία 2021-22 στις τιμές άλλων προϊόντων και υπηρεσιών.

Στην ευρωζώνη, ο γενικός πληθωρισμός προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 5,5% φέτος και το 3% το 2024 και ο δομικός πληθωρισμός στο 5,1% και 3,1%, αντίστοιχα.

Σε ποια προϊόντα θα κοστίζουν μία «περιουσία» εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel

Οι καταστροφικές πλημμύρες στον κάμπο της Θεσσαλίας γεννούν τον κίνδυνο για νέες ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Με δεδομένο ότι το κενό που δημιουργείται θα καλυφθεί από εισαγωγές, υπάρχει η ανησυχία τόσο στους καταναλωτές όσο και στις επιχειρήσεις του τομέα της μεταποίησης. Σύμφωνα με Τα Νέα, εμφανίστηκαν τα πρώτα κενά στην τροφοδοσία της αγοράς: ελλείψεις σε προϊόντα όπως κορυφαίας γαλακτοβιομηχανίας στα Τρίκαλα, οι εγκαταστάσεις της οποίας δέχθηκαν, εξαιτίας της κακοκαιρίας μεγάλους όγκους νερού με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην παραγωγή της.

Ανάλογα προβλήματα αντιμετώπιζουν και άλλες επιχειρήσεις, ανάμεσά τους εταιρεία φυσικού μεταλλικού νερού με έδρα την Καρδίτσα, τυροκομική εταιρεία στη Μαγνησία αλλά και οινοποιητικές μονάδες, μονάδες μεταποίησης φρούτων και λαχανικών, με αποτέλεσμα η τροφοδοσία για κάποιο διάστημα να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Βασικά είδη που παρήγαγε ο κάμπος της Θεσσαλίας, σύμφωνα με Τα Νέα, όπως γάλα, κρέας, σιτηρά, όσπρια, οινοστάφυλα, αμύγδαλα, ακτινίδια, μήλα, λαχανικά, ζωοτροφές είτε καταστράφηκαν στα χωράφια ή στις αποθήκες είτε είτε είναι αδύνατο να καλλιεργηθούν.

ΙΕΛΚΑ: Χαμηλότερες οι τιμές στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με βασικές ευρωπαϊκές αγορές (Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία) κινούνται στην Ελλάδα οι τιμές ενός τυπικού καλαθιού προϊόντων σούπερ μάρκετ ενός νοικοκυριού, όμως υψηλότερα σε σχέση με την Πορτογαλία, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα μελέτης του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Η μελέτη του ΙΕΛΚΑ συγκρίνει τιμές που βασίζονται σε στοιχεία από πλατφόρμες σύγκρισης τιμών σε κάθε χώρα, αλλά και σε τιμοληψίες από αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε τυπικό καλάθι προϊόντων του νοικοκυριού του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων (σούπερ μάρκετ) στην Ελλάδα, τον Σεπτέμβριο 2023 και αντίστοιχα στη Γαλλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισπανία, στην Ιταλία και στην Πορτογαλία. Σημειώνεται ότι η σύγκριση τιμών γίνεται με και χωρίς την αξία του ΦΠΑ, ο οποίος διαφέρει σε κάθε χώρα.

Η σύγκριση των μέσων τιμών των καλαθιών (πίνακας 1) δείχνει ότι και οι τρεις χώρες έχουν σημαντικά ακριβότερο μέσο καλάθι από την Ελλάδα, 18% η Γαλλία, 11% το Ηνωμένο Βασίλειο, 12% η Ιταλία, η Ισπανία είναι στα ίδια επίπεδα με την Ελλάδα, ενώ η Πορτογαλία είναι φθηνότερη κατά 6% με την Ελλάδα. Η εικόνα των αποτελεσμάτων αλλάζει σημαντικά όταν αφαιρέσουμε τον αναλογούντα ΦΠΑ ανά χώρα για να γίνουν αντιληπτές τις πραγματικές τιμές των προϊόντων σουπερμάρκετ.

Στον πίνακα του ΙΕΛΚΑ παρακάτω θα παρουσιάζεται η σύγκριση Μέσων Τιμών του Τυπικού Καλαθιού Προϊόντων Σούπερ Μάρκετ.

ΕλλάδαΑγγλίαΙσπανίαΠορτογαλίαΓαλλίαΙταλία
(ΦΠΑ 24%, 13%)(ΦΠΑ 20%, 5%, 0%)(ΦΠΑ 21%, 10%, 4%)(ΦΠΑ 23%, 13%, 6%)(ΦΠΑ 20%, 10%, 5,5%)(ΦΠΑ 22%, 5%, 4%)
Με ΦΠΑΧωρίς ΦΠΑΜε ΦΠΑΧωρίς ΦΠΑΜε ΦΠΑΧωρίς ΦΠΑΜε ΦΠΑΧωρίς ΦΠΑΜε ΦΠΑΧωρίς ΦΠΑΜε ΦΠΑΧωρίς ΦΠΑ
ΑΛΕΥΡΙ 1 ΚΙΛΌ1.871.661.881.881.471.411.491.321.421.351.571.57
ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ COLA 1,5 ΛΊΤΡΑ1.621.311.701.421.481.221.381.221.431.361.531.46
ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΙΑΤΩΝ (ΠΛΥΣΙΜΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ) 450-550 ML2.482.002.121.772.892.392.141.741.971.641.491.22
ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ 37-45 ΜΕΖΟΎΡΕΣ11.649.398.086.7311.419.437.245.8910.528.7711.109.10
ΓΑΛΑ ΝΩΠΟ (ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ) 1 ΛΊΤΡΟ1.801.591.771.771.491.431.151.021.781.691.631.57
ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ 1 ΛΊΤΡΟ3.623.213.213.212.162.082.302.043.723.523.123.00
ΚΑΦΕΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ 200 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ8.447.477.907.906.696.437.997.076.566.216.746.48
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 1 ΚΙΛΌ8.217.268.658.657.577.286.595.8311.2010.628.768.34
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ (ΞΕΡΑ) 1 ΚΙΛΌ1.621.431.571.572.382.292.071.833.703.502.192.11
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ 500 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ1.951.733.393.392.552.452.251.992.942.782.892.78
MAPMEΛAΔA 400-500 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ4.313.812.892.754.053.894.253.763.683.494.204.04
ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ 6X1,5 ΛΊΤΡΑ1.781.573.943.283.693.362.692.523.333.163.483.31
ΜΗΛΑ 1 ΚΙΛΌ2.442.165.715.712.592.492.131.882.762.612.622.52
ΠΑΤΑΤΕΣ ΝΩΠΕΣ 1 ΚΙΛΌ7.646.7612.4912.498.037.726.055.3510.6410.099.849.46
ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΣΙΠΣ 90-130 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ1.331.171.631.631.211.161.110.981.291.221.281.23
ΣΟΚΟΛΑΤΑ 100 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ1.591.411.471.401.251.201.901.681.571.491.521.46
ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ 8-10 ΤΕΜΑΧΙΑ4.213.401.491.244.994.124.393.575.334.446.235.11
ΧΥΜΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ 1 ΛΊΤΡΟ2.502.216.985.822.892.633.843.402.902.752.522.40
ΧΥΜΟΣ ΤΟΜΑΤΑΣ 400-500 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ1.151.012.962.962.712.611.541.371.501.421.521.46
ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΟΣΤ 700-800 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ1.971.741.601.603.183.052.262.002.982.822.652.54
ΡΥΖΙ PARBOILED 500 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ2.302.042.892.751.111.071.241.102.001.901.951.88
ΦΡΥΓΑΝΙΈΣ 500 ΓΡ.3.292.915.545.543.673.534.704.163.723.533.543.41
ΦΑΚΈΣ 500 ΓΡ.2.021.792.021.921.701.632.181.932.572.444.424.25
ΓΑΛΟΠΟΎΛΑ ΑΛΑΝΤΙΚΌ 100 ΓΡ.1.701.501.941.851.511.451.851.643.763.562.892.77
ΓΆΛΑ ΕΒΑΠΟΡΈ 400 ΓΡ.1.311.161.221.222.162.071.811.712.262.140.690.67
ΓΙΑΟΎΡΤΙ ΑΓΕΛΆΔΟΣ ΠΛΉΡΕΣ 200 ΓΡ.1.100.971.021.021.151.110.770.680.880.841.081.03
ΤΥΡΊ ΓΚΟΎΝΤΑ 200 ΓΡ.2.201.951.201.142.422.332.302.043.523.343.133.01
ΦΈΤΑ 500 ΓΡ.6.996.197.897.529.519.149.878.748.478.039.178.81
ΑΥΓΆ 6 ΤΕΜΆΧΙΑ3.092.742.602.602.041.962.091.972.362.232.202.12
ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ 1 ΛΊΤΡΟ9.668.5514.9412.459.819.439.898.7512.6912.039.308.95
ΖΆΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΌ1.431.271.761.761.751.681.811.712.001.901.941.87
ΨΆΡΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΈΝΟ ΜΠΑΚΑΛΙΆΡΟΣ 1 ΚΙΛΌ13.3011.7717.4117.4116.4215.7914.4912.8320.8019.7217.3716.70
ΑΡΑΚΆΣ/ΜΠΙΖΈΛΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΈΝΟΣ 1 ΚΙΛΌ5.114.533.123.123.673.533.523.113.773.584.744.55
ΧΑΡΤΊ ΚΟΥΖΊΝΑΣ 2 ΤΕΜΆΧΙΑ4.013.234.633.863.382.793.192.663.252.713.673.01
ΟΔΟΝΤΌΚΡΕΜΑ ΑΠΛΉ 150 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ3.572.883.693.073.933.253.683.073.723.104.053.32
ΣΕΡΒΙΈΤΕΣ 10-12 ΤΕΜΆΧΙΑ2.922.362.982.492.041.682.381.982.412.011.791.47
ΣΑΠΟΎΝΙ ΠΛΆΚΑ 1 ΤΕΜΆΧΙΟ0.910.730.970.811.020.841.110.931.030.861.391.14
ΣΑΜΠΟΥΆΝ ΓΥΝΑΙΚΕΊΟ 500 ML6.184.986.295.244.934.086.055.047.276.055.934.86
ΠΆΝΕΣ ΝΟ 2 ΗΛΙΚΊΕΣ 1-3 ΕΤΏΝ 25-30 ΤΕΜΆΧΙΑ9.998.065.914.938.867.326.345.989.848.2013.0010.66
ΜΩΡΟΜΆΝΤΗΛΑ 60-80 ΤΕΜΆΧΙΑ2.171.752.772.312.642.182.361.963.352.793.442.82
ΦΑΣΌΛΙΑ 500GR2.642.341.801.711.531.471.851.642.162.052.822.71
ΦΡΈΣΚΟ ΜΟΣΧΆΡΙ 1 ΚΙΛΌ13.8412.2517.8617.0111.8811.4213.6312.0620.6419.5717.1016.45
BΡΏΜΗ 500ΓΡ (ΣΥΣΚΕΥΑΣΊΑ)2.522.232.422.312.582.482.121.872.162.053.012.89
ΓΆΛΑ ΜΑΚΡΙΆΣ ΔΙΑΡΚΕΊΑΣ 1Λ1.821.611.401.331.161.121.120.991.381.311.461.41
ΣΥΝΟΛΟ176.24152.06195.71182.54175.53162.00

Διαβάστε επίσης

Ακρίβεια και ανατιμήσεις προϊόντων: Αλλάζουν οι συνήθειες - Στο κυνήγι των προσφορών οι καταναλωτές

Νέα δημοσκόπηση: Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα – Βλέπουν διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ζάγκα στο Newsbomb.gr: Εφιαλτικές οι εκτιμήσεις για την βενζίνη - Μεγάλη η παραβατικότητα καυσίμων

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή