Ακρίβεια: Σουβλάκι... είχαμε! Αντί να αγοράζουν δύο τυλιχτά αγοράζουν ένα λόγω τιμής οι καταναλωτές
Η ακρίβεια καλπάζει και μαζί της συμπαρασύρει το αγαπημένο fast food μικρών και μεγάλων με το σουβλάκι να είναι πλέον είδος πολυτελείας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, το σουβλάκι πωλείται πλέον από 3 – 3,5 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το καλαμάκι στα 2 ευρώ, τιμές οι οποίες σύντομα θα αυξηθούν περαιτέρω!
Είναι δε τόσο μεγάλη η διαφορά στην τιμή που οι καταναλωτές πλέον αγοράζουν ένα τυλιχτό καθώς τα χρήματα δεν τους φτάνουν για δεύτερο!
Ο πρόεδρος των ψητοπωλών Αττικής, Νίκος Αγγελοσούλης μίλησε στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και ανέφερε για την κατάσταση:
«Ζούμε μια αναστάτωση από την αρχή του πολέμου. Η ενέργεια έχει διπλασιαστεί, πληρώνουμε διπλούς λογαριασμούς, τα ενοίκια έχουν μεγαλώσει. Δυστυχώς, πλέον δεν ξέρουμε μέρα με τη μέρα τι τιμή θα αντιμετωπίσουμε στα προϊόντα που αγοράζουμε. Πριν από τον πόλεμο ήξερες μια εβδομάδα πριν πού θα πάει η τιμή, προσαρμοζόσουν. Τώρα με τη μέρα αλλάζουν τα τιμολόγια.
Προ του πολέμου ήταν 2,50 – 2,60 ευρώ το σουβλάκι στο δικό μου ψητοπωλείο. Αυτή τη στιγμή έχει 3 ευρώ για την παραλαβή από το κατάστημα, 3,30 για ντελίβερι. Είναι μια αναμενόμενη αύξηση. Προσπαθούσε να κρατήσουμε εκεί την τιμή, νομίζω πως θα αργήσει να πάει παραπάνω. Δεν υπάρχει μείωση της πελατείας, υπάρχει μείωση στην κατανάλωση. Ο λόγος είναι πως αδυνατεί ο κόσμος να αγοράσει 2 τυλιχτά με γύρο. Αγοράζει ένα σουβλάκι και ένα καλαμάκι. Και εμείς προσπαθούσε να προσαρμοστούμε σε αυτό».
Όπως σημειώνει ο επιχειρηματίας: «Ότι και να γίνει το σουβλάκι θα παραμείνει το πιο φθηνό έδεσμα. Ακόμα θα ανεβεί το κρέας, οι πατάτες έχουν ανέβει, η μαναβική με τις καταστροφές έχει ανέβει. Στο δικό μου κατάστημα προβλέπω μέχρι τα Χριστούγεννα να μην ανέβουν οι τιμές όση αύξηση και να πάρουν τα τιμολόγια».