«Καίνε» τα κρεμμύδια στις λαϊκές αγορές - Λύσεις για οικονομία ψάχνουν οι καταναλωτές
Οι καταναλωτές στρέφονται στις προσφορές για να καταπολεμήσουν την ακρίβεια - Πότε έρχεται το χριστουγεννιάτικο καλάθι του νοικοκυριού
Δεν έχουν προηγούμενο οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα, που επηρεάζουν πλέον όχι μόνο τα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά και τις λαϊκές αγορές.
Ένα μέρος όπου παραδοσιακά -μέχρι πρότινος- οι καταναλωτές στρέφονταν για φθηνότερα προϊόντα, πλέον φαίνεται πως έχει μπει και αυτό στην κούρσα ανόδου των τιμών.
Εποχιακά προϊόντα όπως τα μήλα ή τα αχλάδια φέτος παρουσιάζουν αύξηση στην τιμή τους κατά 30-40% σε σχέση με πέρυσι.
Ένα κιλό κρεμμύδια στη λαϊκή αγορά φτάνει το 1,35 ευρώ, όταν στο σούπερ μάρκετ δεν πέφτει κάτω από το 1,40 ευρώ, όταν πέρυσι κόστιζε μόλις 80 λεπτά.
Τα μήλα στη λαϊκή κοστίζουν 1,5 ευρώ, ενώ στο σούπερ μάρκετ κοντά στα 2,5 ευρώ και πέρσι τα αγοράζαμε με 70 λεπτά, ενώ και τα αχλάδια από 1 ευρώ πέρσι φέτος στη λαϊκή τα βρίσκουμε στο 1,40 ευρώ και στο σούπερ μάρκετ 2,20 ευρώ.
Οι καταναλωτές βρίσκουν ευφάνταστες και σίγουρα καινοτόμες λύσεις προκειμένου να κάνουν οικονομία. «Εδώ πήραμε ένα κουνουπίδι μαζί με μία κυρία μισό-μισό», δηλώνουν στην κάμερα του MEGA.
Στις προσφορές στρέφονται οι καταναλωτές - Έρχεται το καλάθι των Χριστουγέννων
Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας είχε συνάντηση με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ για το θέμα των προσφορών, ενώ αποφασίστηκε ότι το φετινό χριστουγεννιάτικο καλάθι του νοικοκυριού θα κινηθεί στο πλαίσιο των περσινών τιμών.
Στη συνάντηση συζητήθηκε κυρίως το θέμα των προσφορών 1+1, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη νέα ρύθμιση αναφορικά με τις προσφορές, ενώ συζητήθηκε και η μεγάλη συμμετοχή στη μόνιμη μείωση τιμής.
«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την αγοραστική δυνατότητα όλων των καταναλωτών και να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο των παραπλανητικών προσφορών», δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας, υπουργός Ανάπτυξης.
Όσο για το γιορτινό καλάθι του νοικοκυριού, αυτό αναμένεται στα σούπερ μάρκετ το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, όμως υπάρχει φόβος ότι οι τιμές των εισαγόμενων προϊόντων, κυρίως της γαλοπούλας μπορεί να τινάξουν στον αέρα κάθε προγραμματισμό.