Ακρίβεια του παραλόγου: Αν και είμαστε παραγωγός χώρα, έχουμε το δεύτερο πιο ακριβό λάδι
Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πιο ακριβή χώρα σε ό,τι αφορά την τιμή του ελαιολάδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια φέρεται πως είναι η Ελλάδα, καθώς ακόμα κι αν είναι κορυφαία παραγωγός χώρα σε βασικά αγαθά, οι τιμές την κατατάσσουν στις πιο ακριβές χώρες της Ευρωπαϊκές Ένωσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στην Ελλάδα, οι τιμές στα γαλακτοκομικά είναι στο 38% πάνω από την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ το περασμένο έτος η Ελλάδα ήταν η δεύτερη πιο ακριβή χώρα σε ό,τι αφορά την τιμή του ελαιολάδου, μετά τη Μάλτα, καθώς ήταν 23,7% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, αφήνοντας πίσω την Ιταλία, όπου σε μεγάλο βαθμό το ελαιόλαδο είναι ελληνικής προέλευσης.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του OPEN πάντως, οι καταναλωτές έχουν ήδη ξεκινήσει τα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ωστόσο θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού φέτος θα είναι ακριβότερο κατά τουλάχιστον 15% σύμφωνα με τους κρεοπώλες.
Χαρακτηριστικά, η γαλοπούλα φέτος πωλείται από 13,90 ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν στα 12 ευρώ, το κατσίκι 16 ευρώ από 14 ευρώ πέρυσι και το χοιρινό στα 7,90 ευρώ από 6,90 ευρώ που ήταν πέρυσι.