Προσιτές τιμές στα κρέατα για την Κυριακή της Αποκριάς - Τι να προσέχουν οι καταναλωτές σε θαλασσινά
Την τιμητική τους θα έχουν τα κρέατα και την Κυριακή της Αποκριάς με τις τιμές να κυμαίνονται σε καλύτερα επίπεδα από εκείνα της Τσικνοπέμπτης.
Ο κόσμος από νωρίς κατακλύζει τη Βαρβάκειο Αγορά για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.
Εκεί οι τιμές είναι προσιτές με το χοιρινό να κυμαίνεται από 4 έως 6 ευρώ το κιλό, το μοσχάρι από 7 έως 10 ευρώ ανάλογα το κομμάτι, το κοτόπουλο στα 3 ευρώ το κιλό ενώ πέφτουν οι τιμές σε κατσίκι και αρνί, που κοστίζουν από 5 έως 8 ευρώ.
Από την Καθαρά Δευτέρα οι καταναλωτές θα προτιμήσουν τα θαλασσινά και σαρακοστιανά γεύματα. με τον Γρηγόρη Χαραλαμπάκη, ελεγκτή του ΕΦΕΤ να τους δίνει τις συμβουλές του για το τι θα πρέπει να προσέχουν στις αγορές τους.
Επειδή λοιπόν τα θαλασσινά είναι τρόφιμα που «κρύβουν» κινδύνους αν δεν είναι στις σωστές συνθήκες ο κ. Χαραλαμπάκης τονίζει τα εξής:
- Ο καταναλωτής θα πρέπει να δει τις συνθήκες που βρίσκεται το θαλασσινό το οποίο αγοράζει, δηλαδή αν βρίσκεται στον πάγο ή αν είναι στη σωστή θερμοκρασία.
- Να προσέχει πώς μεταφέρει σπίτι το θαλασσινό, μην ακουμπήσει σε κάποια επιφάνεια
- Να κάνει σωστό μαγείρεμα. Για παράδειγμα να το μαγειρεύει αρκετά ώστε να απομακρυνθούν παθογόνες ουσίες
- Να προσέχει τις σημάνσεις ετικετών, αφού κάποιος μπορεί να έχει αλλεργίες