ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Θα είναι ακριβότερη η βενζίνη το Πάσχα

Καύσιμα: Θα είναι ακριβότερη η βενζίνη το Πάσχα

Η βενζίνη θα είναι ακριβότερη το Πάσχα, εκτίμησε o αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου

«Ενώ το τελευταίο διάστημα οι τιμές στις βενζίνες είναι ανοδικές, το πετρέλαιο παρουσιάστηκε σήμερα καθοδικό και το ίδιο σημειώθηκε με τις τιμές στις βενζίνες, οι οποίες έμειναν σταθερές σήμερα», είπε στο ΕΡΤNEWS o αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου.

«Σημασία έχει όμως ότι είναι ακριβότερες από το προηγούμενο διάστημα και βέβαια ακριβότερες από τα μέσα του Φεβρουαρίου που έχουμε συνεχόμενες αυξήσεις», πρόσθεσε.

Η πανελλαδική μέση τιμή την οποία ανακοινώνει το υπουργείο Ανάπτυξης είναι σήμερα Παρασκευή στο 1 ευρώ και 97 λεπτά.

Και στην Αθήνα η μέση τιμή αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 1 ευρώ και 96 λεπτά, κοντεύει να αγγίξει το 2 ευρώ. Στη νησιωτική Ελλάδα οι τιμές είναι πολύ παραπάνω.

«Σχετικά με το γιατί η τιμή της βενζίνης ανεβαίνει ενώ το πετρέλαιο είναι σταθερό, είπε ότι η παράμετρος που διαμορφώνει την τελική τιμή του καυσίμου, είναι η ζήτηση», σημείωσε ο κ. Ασμάτογλου. Και πρόσθεσε: «Για τις τιμές των καυσίμων που θα διαμορφωθούν το Πάσχα κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη, αλλά θεωρώ ότι η βενζίνη θα είναι ακριβότερη.

Όλες αυτές οι αυξήσεις, τις οποίες είδαμε το τελευταίο διάστημα, δεν προέρχονται ούτε λόγω του Πάσχα, ούτε λόγω των πυραυλικών επιθέσεων, αλλά βλέπουμε ότι οι αυξήσεις αυτές πράγματι έχουν έρθει από τα μέσα του Φεβρουαρίου και βέβαια είναι αυξήσεις οι οποίες επιβαρύνουν σημαντικά την τσέπη του Έλληνα καταναλωτή».