ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνεται η δεύτερη δόση - Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνεται η δεύτερη δόση - Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου
Pixabay

Προκειμένου να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί

Μέχρι την Παρασκευή 10 Μαΐου έχουν προθεσμία οι δικαιούχοι για να υποβάλλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για το επίδομα παιδιού, καθώς πρόκειται να κλείσει προσωρινά, για την εκκαθάριση και πληρωμή της 2ης δόσης του 2024, σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τον ΟΠΕΚΑ.

Η πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις ωσότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης και η καταβολή της 2ης διμηνιαίας δόσης για το 2024, ενώ μετά την πληρωμή, θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις για το Α21 επίδομα παιδιού.

Να σημειωθεί πως προκειμένου να χορηγηθεί το επίδομα, πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί, καθώς οποιαδήποτε αίτηση έχει αποθηκευθεί προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η 2η δόση του 2024, που αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο πρόκειται να καταβληθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

  • Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, μπορούν να υποβάλουν την αίτηση εδώ.
  • Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν λεπτομερώς για το Επίδομα Παιδιού, μπορούν να επισκεφθούν την σχετική σελίδα του ΟΠΕΚΑ, εδώ.
  • Στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ μπορείτε να αναζητήσετε και να βρείτε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα επιδόματα και να ενημερωθείτε για το τι δικαιούστε.