Aπίστευτο κι όμως αληθινό: Ο Dow Jones σε υψηλά όλων των εποχών – Τρελό ράλι

Ο βιομηχανικός δείκτης του αμερικανικού χρηματιστηρίου /tag/dow-jones ξεπερνά για πρώτη φορά στην ιστορία του τις 40.000 μονάδες. 

Aπίστευτο κι όμως αληθινό: Ο Dow Jones σε υψηλά όλων των εποχών – Τρελό ράλι
1'

Οι μετοχές στη Wall κινούνται ανοδικά την Πέμπτη, ωθώντας τον Dow Jones Industrial Average πάνω από τις 40.000 για πρώτη φορά στην ιστορία του, καθώς συνεχιζόταν η χρονιά της Wall Street.

Ο βιομηχανικός δείκτης ενδοσυνεδριακά έφρασε στις 40.000,54 μονάδες. Αλλά και οι S&P 500 και Nasdaq Composite κατέκτησαν νέα επίπεδα – ρεκόρ.

«Αυτό το επίτευγμα είναι απόρροια της αύξησης των εταιρικών κερδών και της οικονομικής ανθεκτικότητας», δήλωσε ο John Lynch, επικεφαλής επενδύσεων στην Comerica Wealth Management. Η πορεία του Dow προς τις 40.000 έρχεται, καθώς οι προσδοκίες για περικοπές επιτοκίων και ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε άνοδο 3,4% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, έναντι ανόδου 3,5% τον Μάρτιο.

Σε μηνιαία βάση ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,3% έναντι πρόβλεψης για αύξηση κατά 0,4%. Τον Μάρτιο ο δείκτης είχε καταγράψει μηνιαία άνοδο 0,4%.

Σημειώνεται πως ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, κατέγραψε άνοδο 3,6% σε ετήσια βάση. Τον Φεβρουάριο είχε ενισχυθεί κατά 3,8%.

To επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από το 2021.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή