Ακρίβεια: Αυξάνονται οι τιμές σε 4.000 προϊόντα από 1ης Ιουνίου

Αυξάνονται οι τιμές σε 4.000 προϊόντα από 1ης Ιουνίου, δήλωσε ο πρόεδρος Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος
Ακρίβεια: Αυξάνονται οι τιμές σε 4.000 προϊόντα από 1ης Ιουνίου
2'

Την 1η Ιουνίου ξεκινάνε οι νέες τιμές των 4.000 προϊόντων που ήταν στην μόνιμη μείωση της τιμής στα σούπερ μάρκετ, τόνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά FM ο πρόεδρος Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος Απόστολος Ραυτόπουλος. Διερωτήθηκε παράλληλα γιατί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έστειλε την επιστολή του στην Φον Ντερ Λάιεν... δυο μήνες πριν.

«Αυτό το οποίο έδειξε η έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού μετά τη χαρτογράφηση που έκανε είναι ότι οι Έλληνες αγοράζουμε έως 361% τα απορρυπαντικά ακριβότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Αυτό έγινε στις 10 Μαρτίου του 2023», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Τι ήταν αυτό που ανάγκασε σήμερα τον κ. Πρωθυπουργό να στείλει επιστολή στην κυρία Φον Ντερ Λάιεν και δεν το έκανε στις 10 Μαρτίου του 2023 μετά την έκθεση από τη χαρτογράφηση που έκανε η Επιτροπή Ανταγωνισμού;» διερωτήθηκε.

Παράλληλα σημείωσε ότι «το 2019 καταργήθηκε η ποινικοποίηση της αισχροκέρδειας και έτσι η αγορά είναι ασύδοτη. Έλεγχοι δεν υπάρχουν, οι εταιρείες κάνουν ότι θέλουν, ξέρουν ότι δεν θα υποστούν καμία ποινική δίωξη, ξέρουν ότι αυτό το οποίο θα γίνει για παράδειγμα ένα πρόστιμο το οποίο δεν θα το πληρώσουν γιατί θα προσφύγουν στο Δευτεροβάθμιο Διοικητικό Εφετείο, όταν θα καταλήξει η υπόθεση από το Εφετείο θα καταφύγουν στον Άρειο Πάγο».

Ερωτηθείς δε για τον αν θα υπάρξει σταθεροποίηση των τιμών, ο Απόστολος Ραυτόπουλος υπογράμμισε:

«Δεν θα υπάρξει σταθεροποίηση γιατί την 1η Ιουνίου ξεκινάνε οι νέες τιμές των 4.000 προϊόντων που ήταν στην μόνιμη μείωση της τιμής. Επανέρχονται επομένως οι τιμές στην προηγούμενη κατάσταση, δηλαδή θα αυξηθούν από 5 έως 10% τα 4.000 προϊόντα που μας έλεγε το υπουργείο ότι έχουν μειωθεί και σύμφωνα με τη Eurostat και ξένους οίκους αυτό το οποίο μας μας είπαν είναι ότι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 και του 2025 οι αυξήσεις των τιμών των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή