Φορολογικές δηλώσεις: Σχεδόν 20.000 υποβάλλονται κάθε ημέρα

Συνεχίζεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με 20.000 να κατατίθενται κάθε ημέρα
Φορολογικές δηλώσεις: Σχεδόν 20.000 υποβάλλονται κάθε ημέρα
1'

Περί τις 20.000 φορολογικές δηλώσεις υποβάλλονται κάθε ημέρα όταν πέρυσι ο αριθμός ήταν 10.000-11.000, τόνισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργος Πιτσιλής.

Ο κ. Πιτσιλής υπενθύμισε πως φέτος για πρώτη φορά 1,3 εκατ. φορολογούμενοι, κατά κύριο λόγο με εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, δεν χρειάζεται να υποβάλουν την δήλωση εάν δεν το επιθυμούν, με την ΑΑΔΕ να αναλαμβάνει να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέχρι τη λήξη της προθεσμίας την 1η Ιουλίου δίνοντας παράλληλα και ένα επιπλέον διάστημα έως τις 26 Ιουλίου για τις τροποποιητικές.

Επιπλέον, ο διοικητής της Αρχής εξήγησε πως εάν υπάρχουν αλλαγές στα δεδομένα από τους φορείς οι πολίτες ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση για να το δουν. Η ειδοποίηση θα γίνεται με email αλλά και μέσω της εφαρμογής myAADE app στο κινητό.

Την εφαρμογή την έχουν κατεβάσει ήδη σχεδόν 450.000 φορολογούμενοι ενώ στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές του επόμενου μήνα οι πολίτες θα μπορούν να δουν δήλωση και εκκαθαριστικό και όσοι είναι στην κατηγορία της αυτοματοποιημένης υποβολής να δουν το ειδικό αρχείο με τα δεδομένα και την προεκκαθάριση του φόρου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή