Επίδομα ανεργίας: Πληρωμές ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης και το μισθό

«Εμείς θέλουμε να υπάρχει αναλογικότητα, δηλαδή αυτός που δουλεύει για περισσότερα χρόνια και με υψηλότερες αποδοχές, να δικαιούται και υψηλότερο επίδομα ανεργίας», ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου
Επίδομα ανεργίας: Πληρωμές ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης και το μισθό
1'

Στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για το επίδομα ανεργίας αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο Action24.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Μιχαηλίδου «δεν πρόκειται για μία αλλαγή (σ.σ. στο σύστημα επιδομάτων ανεργίας) που θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Είμαστε σε ένα πιλοτικό στάδιο ώστε να προσαρμοστεί και η αγορά εργασίας αλλά και οι πολίτες».

Μάλιστα, η υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι «μέχρι σήμερα, στο συγκεκριμένο ζήτημα, υπάρχει μία μεγάλη αδικία: Εάν ένας συμπολίτης μας εργάζεται έναν χρόνο με τον κατώτατο μισθό και ένας άλλος εργάζεται είκοσι χρόνια με έναν μισθό ύψους 2.000 ευρώ, αν χάσουν τη δουλειά τους, θα πάρουν από το ταμείο ανεργίας το ίδιο ακριβώς επίδομα».

«Εμείς θέλουμε να υπάρχει αναλογικότητα, δηλαδή αυτός που δουλεύει για περισσότερα χρόνια και με υψηλότερες αποδοχές, να δικαιούται και υψηλότερο επίδομα ανεργίας», συμπλήρωσε η κυρία Μιχαηλίδου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή