«Γλίστρησε» στην μελέτη του ΙΟΒΕ η κριτική ΣΥΡΙΖΑ για το ελαιόλαδο

Λεπτομέρειες για την συνεισφορά του ελαιολάδου στον πληθωρισμό 

«Γλίστρησε» στην μελέτη του ΙΟΒΕ η κριτική ΣΥΡΙΖΑ για το ελαιόλαδο
Φωτ.: Unsplash
1'

Για προσπάθεια παραπλάνησης κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το ποσοστό συμμετοχής του ελαιολάδου στον πληθωρισμό.

Όπως αναφέρθηκε από πηγές του υπουργείου Οικονομικών:

Η προσπάθεια παραπλάνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Για να αποκατασταθεί λοιπόν η αλήθεια, επισυνάπτουμε τη μελέτη του ΙΟΒΕ για τη συνεισφορά του ελαιόλαδου στον πληθωρισμό των τροφίμων (νωπών και επεξεργασμένων) που αποδεικνύει πως τον Απρίλιο του 2024 η συνεισφορά του συγκεκριμένου προϊόντος στον πληθωρισμό είναι πολύ μεγαλύτερη και από το 22% στο οποίο αναφέρθηκα! Ναι, ήταν λάθος το 22 % γιατί στα νωπά προϊόντα το ποσοστό ειναι διπλάσιο και στα επεξεργασμένα τετραπλάσιο. Στη σελίδα 12 υπάρχει ο σχετικός πίνακας, επισυνάπτουμε και το γράφημα.

Η άγνοια στην καλύτερη, η σκόπιμη παραπληροφόρηση στην χειρότερη περίπτωση δεν επιτρέπεται από ένα κόμμα που θέλει να επιτελεί το σοβαρό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και παρεμπιπτόντως, μιας και δεν το έμαθαν τα 4 χρόνια που κυβέρνησαν, να τους ενημερώσουμε πως ο Υφυπουργός αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική δεν είναι ο προϊστάμενος του ΓΛΚ.

Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά λόγω της ακρίβειας και μοναδικό μας μέλημα παραμένει η όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση αυτού του ζητήματος με τη συνεχή υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων. Αφήνουμε τους εντυπωσιασμούς και τις ψεύτικες υποσχέσεις για άλλους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή