Έρχεται νέα μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά μία μονάδα - Ποιες άλλες φοροελαφρύνσεις εξετάζονται

Νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά μία μονάδα, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης 

Μείωση των εργοδοτικών εισφορών σχεδιάζει η κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει σε συνέντευξή του στο Action24 ότι εξετάζεται νέα μείωση κατά μία μονάδα, αλλά και φοροελαφρύνεις και μέτρα στήριξης στον βαθμό που το επιτρέπει ο δημοσιονομικός χώρος. Επίσης η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναζητά πρόσθετους πόρους για να επεκτείνει και το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Στο μέτωπο των φοροελαφρύνσεων και μέτρων στήριξης, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι σε πρώτη φάση η μείωση κατά μία μονάδα των εργοδοτικών εισφορών, μέτρο το οποίο όπως είπε έχει σημαντικό δημοσιονομικό αποτύπωμα, για να προσθέσει ότι «όσο σχεδιάζουμε μεσοπρόθεσμα την πορεία του προϋπολογισμού, μπορώ να σας πω ότι οι πρώτες μειώσεις φόρων θα αφορούν εργοδοτικές εισφορές» παραπέμποντας στη ΔΕΘ για περισσότερες λεπτομέρειες.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι το 2025 θα εφαρμοστεί ένα πακέτο στήριξης των εισοδημάτων και μειώσεων φόρου συνολικού ύψους 780 εκατ. ευρώ. Στα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και αναμένεται να ψηφιστούν εντός του έτους περιλαμβάνονται νέα αύξηση συντάξεων μεσοσταθμικά στο 2,55%, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες, μόνιμη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, αύξηση του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος, αναστολή του ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές.