Επίδομα μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες: Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Όσοι «είναι μέσα στο όριο θα πάρουν κανονικά όλο το ποσό του επιδόματος μητρότητας»
Επίδομα μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες: Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι
2'

Νέα στοιχεία δίνει το υπουργείο Εργασίας για τα προβλήματα που προέκυψαν σε σχέση με το επίδομα μητρότητας σε ελεύθερες επαγγελματίες, σε αυτοαπασχολούμενες και σε αγρότισσες.

«Παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα στο λογισμικό της ΔΥΠΑ για το επίδομα μητρότητας. Διορθώθηκε αυτό. Και ήδη από χθες έχουν αρχίσει να καταβάλλονται και πάλι τα ποσά του επιδόματος μητρότητας. Και εγώ παίρνω κάποια τηλέφωνα για αυτό το πράγμα προκειμένου να μην δημιουργείται πανικός .Ο νόμος γράφει σαφέστατα πως από ποια ημέρα και μετά πληρώνεται κανονικά αυτό το επίδομα μητρότητας», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, αναφερόμενος στο θέμα του επιδόματος της μητρότητας.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι όσοι «είναι μέσα στο όριο θα πάρουν κανονικά όλο το ποσό του επιδόματος μητρότητας».

Και μίλησε εκτενώς για το τι ίσχυε μέχρι τώρα για το επίδομα μητρότητας. «Παλαιότερα τα επιδόματα μητρότητας δίνονταν κυρίως σε μισθωτές του δημοσίου τομέα αλλά υπήρχαν και οι μισθωτές του ιδιωτικού τομέα για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Το επίδομα αυτό το επεκτείναμε. Αυτό έγινε στην προηγούμενη Βουλή. Το επίδομα το επεκτείναμε να είναι για 9 μήνες όπως είναι και το αντίστοιχο του δημοσίου τομέα .Τώρα αυτό που κάναμε είναι Ότι το επεκτείναμε και στις αυτοαπασχολούμενες και στις αγρότισσες που είναι για διάστημα 9 μηνών στο ύψος του κατώτατου μισθού. » σημείωσε ο κ. Τσακλόγλου.

Το επίδομα μητρότητας ισοδυναμεί με τον κατώτατο μισθό που σήμερα είναι στα 830 ευρώ και δίδεται για διάστημα 9 μηνών σε μη μισθωτές μητέρες. Δηλαδή συνολικά θα λάβουν 7.470 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή