ΤΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΑΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ 25-39

Νέο στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου» για ζευγάρια ηλικίας 40 - 50 ετών

Το νέο πρόγραμμα θα έχει κόστος 2 δισεκατομμύρια ευρώ 
Ακίνητα
Όταν δύει ο ήλιος στην πόλη
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ/EUROKINISSI
2'

Ελπίδα σε χιλιάδες ζευγάρια να αποκτήσουν το δικό τους «κεραμίδι» έδωσαν οι προαναγγελίες του πρωθυπουργού από τα Χανιά, πως μελετάται επέκταση του στεγαστικού προγράμματος «Σπίτι μου» και για τις ηλικίες 40 έως 50 ετών, που είχαν αποκλειστεί από το προηγούμενο.

Συγκεκριμένα για το ζήτημα της στέγασης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Δύσκολο να ζεις στο ενοίκιο. Η οικονομική ανάπτυξη και η άνοδος των ενοικίων και της αγοράς ακινήτων, είναι πρόβλημα για τον αγοραστή. Εχουμε πρόθεση να ανοίξουμε νέο πρόγραμμα «Το σπίτι μου» ύψους 2 δις που πρέπει να ολοκληρώσουμε μια διαπραγμάτευση με ΕΕ και να διευρύνουμε τους ωφελούμενους όπως ζευγάρια 40-50 ετών που είχαν αποκλειστεί από το προηγούμενο πρόγραμμα. Δεν μπορώ να εξαγγείλω κάτι οριστικό. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα το πετύχουμε, με περισσότερους ωφελούμενους».

Υπενθυμίζονται οι όροι του προγράμματος στέγασης που αφορούσε στις ηλικίες 25-39 ετών.

Το πρόγραμμα αφορούσε νέους και νέα ζευγάρια (με θρησκευτικό/ πολιτικό γάμο ή με σύμφωνο συμβίωσης) 25-39 ετών (ένας εκ των δύο) και με ετήσιο καθαρό εισόδημα από 10.000 έως τα όρια που προβλέπονται, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης. Οι δανειολήπτες θα πρέπει επίσης να μην διαθέτουν άλλη ιδιόκτητη κατοικία που καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες.

Οι δικαιούχοι μπορούν να αποκτήσουν μέσω του προγράμματος πρώτη κατοικία αξίας έως 200.000 ευρώ, επιφάνειας έως 150 τ.μ. και έτους κατασκευής έως το 2007 με άτοκο ή χαμηλότοκο δάνειο.

Το δάνειο μπορεί να φθάσει κατ’ ανώτατο στις 150.000 ευρώ, καλύπτει έως το 90% της αξίας του ακινήτου και θα έχει διάρκεια μέχρι 30 έτη. Το τελικό επιτόκιο είναι euribor (τριμήνου) +1%, ενώ για τρίτεκνους και πολύτεκνους, καθώς και όσα ζευγάρια αποκτήσουν 3+ παιδιά κατά τη διάρκεια αποπληρωμής, το δάνειο θα μετατρέπεται σε άτοκο. Σημειώνεται ακόμη ότι:

  • Δεν απαιτείται εγγυητής για την έγκριση του δανείου.
  • Η δανειακή σύμβαση θα πρέπει να υπογραφεί σε διάστημα 8 μηνών από την προέγκριση του δανείου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή