Κοινωνικός τουρισμός: Ποιοι ΑΦΜ μπορούν να υποβάλουν αίτηση από αύριο

Αναλυτικά ποιοι είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού 
κοινωνικός τουρισμός, δικαιούχοι
3'

Αύριο κάνει πρεμιέρα το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ 2024-2025, στο πλαίσιο του οποίου θα δοθούν 300.000 επιταγές στους δικαιούχους.

Πρόκειται για το «πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων της περιόδου 2024-2025» της ΔΥΠΑ το οποίο έχει προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ και για το οποίο οι δικαιούχοι και οι πάροχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από αύριο Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 στις 6μμ. Παράλληλα επισημαίνεται πως οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα του προγράμματος www.gov.gr με τους κωδικούς του TAXISnet μέχρι τις 9 Ιουνίου 2024 στις 23:59 ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Αναλυτικά:

  • Αύριο, Δευτέρα, 3 Ιουνίου μέχρι και τις 4 Ιουνίου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα οι δικαιούχοι που έχουν ΑΦΜ το οποίο λήγει σε 0
  • Από τις 5 Ιουνίου μέχρι και τις 6 Ιουνίου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα οι δικαιούχοι που έχουν ΑΦΜ το οποίο λήγει σε 1
  • Στις 7 Ιουνίου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα οι δικαιούχοι που έχουν ΑΦΜ το οποίο λήγει σε 2,3 και 4
  • Στις 8 Ιουνίου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα οι δικαιούχοι που έχουν ΑΦΜ το οποίο λήγει σε 4,5 και 6
  • Στις 9 Ιουνίου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα οι δικαιούχοι που έχουν ΑΦΜ το οποίο λήγει σε 7,8 και 9
  • Σημειώνεται δε πως η διαδικασία για τις αιτήσεις είναι η εξής: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

Διευκρινίζεται πως η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού

Δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού είναι:

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή⦁ άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ενώ για τους μακροχρόνια ανέργους (12 και άνω μήνες ανεργίας) το εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 16.000 ευρώ για τους άγαμους, τα 24.000 ευρώ για τους έγγαμους (προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο) ή 29.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο).

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Οι εξαιρέσεις

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο και όσοι (εκτός των ΑμεΑ) πήραν επιταγή στο πρόγραμμα 2023-24.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή