Αναδρομικά: Λύση - πακέτο για 5 κατηγορίες συνταξιούχων - Οι δικαιούχοι

Τι πρέπει να ξέρουν οι συνταξιούχοι
Αναδρομικά: Λύση - πακέτο για 5 κατηγορίες συνταξιούχων - Οι δικαιούχοι
1'

Πακέτο αναδρομικών σε 5 κατηγορίες συνταξιούχων από αντισυνταγματικές περικοπές συντάξεων, καθώς και από έξτρα αυξήσεις για επικουρικές οφείλει να καταβάλει, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η κυβέρνηση με βάση τις αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων, αλλά και τις διατάξεις για την προσαύξηση συντάξεων από τις επιπλέον εισφορές όσον αφορά στις επικουρικές.

Τα αναδρομικά που διεκδικούν και οφείλονται για τις 5 κατηγορίες συνταξιούχων είναι:

  • Αναδρομικά επικουρικών συντάξεων για 11 μήνες από μειώσεις των νόμων 4051/2012 και 4093/2012.
  • Επιστροφές ΕΑΣ 23 μηνών για κύριες συντάξεις Δημοσίου.
  • Αναδρομικά κύριων συντάξεων ΝΑΤ έως 5 έτη από μειώσεις 7% που πρόσφατα κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ και όσοι είχαν κάνει αγωγές έχουν λαμβάνειν επιπλέον ποσά πέραν του 11μήνου που ήδη πληρώθηκαν.
  • Αναδρομικά συντάξεων χηρείας μετά το 2016, με βάση απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε ότι οι συντάξεις θα έπρεπε να πληρωθούν στο 70% της αρχικής και όχι της επανυπολογισμένης σύνταξης του θανόντος, όπως έγινε.
  • Αναδρομικά και αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις που εκδόθηκαν μετά το 2016 για αιτήσεις υποβληθείσες από 1ης/1/2015 και μετά και αφορούν στον επανυπολογισμό τους με την προσαύξηση 0,075% για τις επιπλέον εισφορές που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι πριν τη συνταξιοδότησή τους και ως το 2014.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή