Ακρίβεια: Αύξηση 40% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Στα ύψη το κόστος ολιγοήμερων διακοπών σε νησί

Εκτίναξη 40% στο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων φέτος - Στις 2.500 ευρώ τα έξοδα 4μελούς οικογένειες για διακοπές λίγων ημερών σε νησί
Ακρίβεια: Αύξηση 40% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Στα ύψη το κόστος ολιγοήμερων διακοπών σε νησί
2'

Όσοι σχεδιάζετε διακοπές στις Κυκλάδες φέτος το καλοκαίρι, και κυρίως οι οικογένειες σκεφτείτε το ξανά καθώς έως και 40% ακριβότερα κοστίζουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, επιβαρύνοντας καθοριστικά τους ατομικούς και οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Μια τετραμελής οικογένεια σε οικονομική θέση και με αυτοκίνητο θα πληρώσει ενδεικτικά για μετ’ επιστροφής μετακίνηση τα εξής ποσά ανά προορισμό:

€206 για Κεφαλλονιά,

€419 για Σκιάθο,

€430 για Τήνο,

€596 για Χίο,

€632 για Πάρο

€1.029 για Ρόδο

Αυτές μάλιστα είναι οι τιμές των συμβατικών πλοίων, καθώς τα κόστη εκτοξεύονται αν οι παραθεριστές επιλέξουν τα ταχύπλοα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισε μέχρι τώρα τις τιμές στα συμβατικά πλοία «λογικές», ξεκαθάρισε πως η αγορά είναι ελεύθερη και το υπουργείο -πλην των άγονων γραμμών- δεν μπορεί να παρέμβει, αν και προειδοποίησε πως «εφόσον χρειαστεί, θα καταλήξουμε στην παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μέσω του Παρατηρητήριου Τιμών, που λειτουργεί στο υπουργείο, γίνονται συστάσεις στις ακτοπλοϊκές εταιρείες».

Συνυπολογίζοντας το κόστος της διαμονής και της διατροφής, μια τετραμελής οικογένεια θα ξοδέψει για λίγες ημέρες διακοπών σε έναν νησιωτικό προορισμό της χώρας μας περίπου 2.500 ευρώ! Όμως οι αυξήσεις θα επιβαρύνουν και τους ετεροδημότες που δεν έχουν επιλέξει τη λύση της επιστολικής ψήφου και θα χρειαστεί να ταξιδέψουν στον τόπο καταγωγής τους για τις ευρωεκλογές.

Ενδεικτικά:

- Για να ταξιδέψουν στους Λειψούς θα ξοδέψουν €600.

- Για τα Χανιά €504.

- Για τον Πόρο €103.

Βέβαια, αρκετές ακτοπλοϊκές εταιρείες ήδη έχουν ξεκινήσει τις προσφορές που απευθύνονται σε όσους ταξιδέψουν το τετραήμερο που πλαισιώνει την ημερομηνία των εκλογών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή