Εκτινάχθηκε η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου

Φυσικό αέριο: Άλμα άνω του 13%
Εκτινάχθηκε η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου
1'

Το ολλανδικό συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης TTF, που θεωρείται το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς για το φυσικό αέριο, κινήθηκε σήμερα Δευτέρα στα 37,69 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh), λίγο μετά από άλμα άνω του 13%.

Σύμφωνα με τη γαλλική Le Figaro η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου εκτινάχθηκε περισσότερο από 10% σήμερα, λόγω του κλεισίματος ενός αγωγού φυσικού αερίου που συνδέει τη Νορβηγία με το Ηνωμένο Βασίλειο, με την Ευρώπη να παραμένει εξαρτημένη από τις προμήθειες της Νορβηγίας.

«Υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα στην πλατφόρμα Sleipner Riser», ένα σημείο σύνδεσης του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Langeled που συνδέει τη μονάδα επεξεργασίας αερίου Nyhamna στη δυτική Νορβηγία με τον τερματικό σταθμό Easington στο κεντροανατολικό Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο Randi Viksund. διευθυντής επικοινωνιών για τον νορβηγικό φορέα εκμετάλλευσης αγωγών φυσικού αερίου Gassco. «Εκεί χρειάζονται επισκευές. Ως αποτέλεσμα, το Langeled έκλεισε και αυτό οδήγησε σε μειώσεις στο σύστημα παροχής αερίου», πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή