Eurostat: Στο 2,1% το ΑΕΠ στη χώρα μας - Ο έβδομος υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

Τον έβδομο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη το α’ τρίμηνο του 2024, είχε η Ελλάδα με 2,1% σε ετήσια βάση και 0,7% σε τριμηνιαία βάση
Eurostat: Στο 2,1% το ΑΕΠ στη χώρα μας - Ο έβδομος υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη
2'

Τον έβδομο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη το α’ τρίμηνο του 2024, είχε η Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Πιο συγκεκριμένα, στη χώρα μας το ΑΕΠ αυξήθηκε 2,1% σε ετήσια βάση, δηλαδή πενταπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, και κατά 0,7% σε τριμηνιαία βάση.

Υψηλότερη ετήσια ανάπτυξη από την Ελλάδα είχαν η Μάλτα (4,6%), η Κροατία (3,9%), η Κύπρος (3,4%), η Λιθουανία (2,9%), η Σλοβακία (2,7%) και η Ισπανία (2,4%). Σε τριμηνιαία βάση, μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ είχαν η Μάλτα (1,3%), η Κύπρος (1,2%), η Λετονία (0,9%), η Λιθουανία (0,8%) και η Πορτογαλία (0,8%).

Τα στοιχεία της Eurostat επιβεβαίωσαν την προηγούμενη εκτίμησή της ότι το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε 0,4% σε ετήσια βάση (σύγκριση με α’ τρίμηνο 2023) και 0,3% σε τριμηνιαία (σύγκριση με δ’ τρίμηνο 2023). Στο σύνολο της ΕΕ, το ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 0,5% και τριμηνιαίο ρυθμό 0,3%.

Δήλωση για τα στοιχεία της Eurostat έκανε στο X o υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Τα στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου του 2024 επιβεβαιώνουν την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής και θέτουν τις βάσεις για την επίτευξη των αναπτυξιακών, δημοσιονομικών στόχων του έτους. Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ρυθμό πολλαπλάσιο από το μέσο όρο της ΕΕ. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για την σύγκλιση και όχι οι μαγικές συνταγές που υπόσχονται κάποιοι άλλοι», δήλωσε ο υπουργός.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή