«Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»: Διορθωτικές κινήσεις στο πρόγραμμα - Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια

Διορθωτικές κινήσεις ετοιμάζονται στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω» για να γίνει πιο ελκυστικό
«Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»: Διορθωτικές κινήσεις στο πρόγραμμα - Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια
1'

Με στόχο να βγουν στην αγορά 12.500 ακίνητα που παραμένουν κλειστά την τελευταία τριετία, διορθωτικές κινήσεις στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω», σχεδιάζει η κυβέρνηση, προκειμένου αυτό να γίνει πιο ελκυστικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις 11 Απριλίου που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Ενοικιάζω», μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1.413 αιτήσεις από τις οποίες μόλις οι 764 έχουν εγκριθεί, 472 απορρίφθηκαν, έγιναν 137 ενστάσεις και 40 ανακλήσεις.

Μεταξύ των βελτιώσεων του προγράμματος εξετάζεται και διεύρυνση της περιμέτρου των εν δυνάμει δικαιούχων με αύξηση του ορίου εισοδήματος πάνω από τις 40.000 ευρώ που είναι σήμερα. Οι τελικές αποφάσεις θα προκύψουν από την επεξεργασία, που ήδη τρέχει, στα στοιχεία των κλειστών ακινήτων σε συνδυασμό με τα εισοδήματα των ιδιοκτητών.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά όρια έθεσαν κάποιους ιδιοκτήτες εκτός προγράμματος ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεκάδες αιτήσεις απορρίφθηκαν αρχικά επειδή το ακίνητο δεν είχε δηλωθεί κενό στο Ε2 για την τελευταία 3ετία.

Υπήρξαν μάλιστα και περιπτώσεις που το σύστημα δεν το εκλάμβανε ως κενό για το 2023 καθώς δεν είχε υποβληθεί η φετινή φορολογική δήλωση. Οι αιτούντες ειδοποιήθηκαν με μήνυμα προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις και να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή