Intrakat: Πιάνει δουλειά η THESPARK για την ελεγχόμενη στάθμευση στη Θεσσαλονίκη

Η εταιρεία συστάθηκε με διάρκεια έως τις 31 Δεκεμβρίου 2035

Γεγονός αποτελεί πλέον η «THESPARK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ».

Στο τιμόνι της θα βρίσκονται ο Αλέξανδρος Εξάρχου, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της INTRAKAT, ο Τάσος Αρανίτης, γενικός διευθυντής, και ο Παναγιώτης Ντέρος, για λογαριασμό της PARK PAL.

Η εταιρεία συστάθηκε με διάρκεια έως τις 31 Δεκεμβρίου 2035.

Παραγωγικός στόχος της νέας εταιρείας είναι η εγκατάσταση, οργάνωση, συντήρηση, λειτουργία και αναβάθμιση Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης με χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, στις περιοχές της Α’, Γ’ και Ε’ Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και σε κάθε άλλη Κοινότητα εντός των γεωγραφικών ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ποιος είναι ο σκοπός της νέας εταιρείας

Σκοπός είναι η παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους επισκέπτες και τους κατοίκους των περιοχών όπου θα εφαρμοστεί το εν λόγω έργο, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στάθμευσης σε συνάρτηση και με την εξασφάλιση των δημοτικών προσόδων, τα οποία προκύπτουν από την εγκατάσταση του νέου συστήματος, προς όφελος των δημοτών.

Η υπ’ αριθ. 8/31.01.2024 είναι η σχετική απόφαση κατακύρωσης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, για τους όρους της με αρ. πρωτ. 67430/26.03.2024 συναφθείσας Σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Εταιρειών με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ INTRAKAT-PARK PAL», και των κατ’ ιδίαν αυτής μελών.

To μετοχικό κεφάλαιο και το ΔΣ

Αναφορικά με το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας αυτό ορίζεται κατά τη σύστασή της σε 25.000 ευρώ και διαιρείται σε 25.000 ονομαστικές κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας εκάστης ενός ευρώ, με την Intrakat να εισφέρει 15.000 ευρώ.

Όπως προαναφέρθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, που θα ασκεί την διοίκηση αυτής μέχρι την πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, θα απαρτίζουν οι:

-Αλέξανδρος Εξάρχου, ο οποίος διορίζεται Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου

-Αναστάσιος Αρανίτης (Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου) και

-Παναγιώτης Ντέρος (Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου)

Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες που διαχέονται στην αγορά αναφέρονται σε σενάρια περί κινήσεων ευρύτερου βεληνεκούς από την Intrakat. Ενδέχεται αυτές να έχουν να κάνουν είτε με νέες εξαγορές είτε με δυνατότητες επέκτασης σε άλλους τομείς, οι οποίοι μπορεί να περιλαμβάνουν τόσο τους κλασσικούς κλάδους (κατασκευαστικές, ενέργεια), όσο και νεότερες δραστηριότητες.