Κοινωνικός Τουρισμός: Τι ώρα ανακοινώνονται οι προσωρινοί δικαιούχοι

Ο οριστικός πίνακας των δικαιούχων πρόκειται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα καθώς το πρόγραμμα πρέπει να ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου 
Samos
pixabay
1'

Το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού.

Ο οριστικός πίνακας των δικαιούχων πρόκειται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα καθώς το πρόγραμμα πρέπει να ξεκινήσει από 1ης Ιουλίου 2024. Ειδικότερα, υποβλήθηκαν 535.684 αιτήσεις και θα διατεθούν συνολικά 300.000 voucher.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να επιλέξουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ σε συνεννόηση με τον πάροχο πληρώνοντας μία μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Τα αποτελέσματα πρόκειται να δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ για τον κοινωνικό τουρισμό και οι κωδικοί είναι τα τέσσερα τελευταία ψηφία του ΑΦΜ και τα τέσσερα τελευταία ψηφία από τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σε ποιες περιοχές προβλέπονται περισσότερες διανυκτερεύσεις

Με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από μία έως έξι διανυκτερεύσεις. Στη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Λέρο, την Κω, καθώς και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δέκα διανυκτερεύσεις. Στη Σάμο και στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του νομού Ευβοίας μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δώδεκα διανυκτερεύσεις.

Η σειρά κατάταξης των δικαιούχων εξαρτάται από τη μοριοδότηση που παίρνουν: εισόδημα, παιδιά, αναπηρίες κ.ά.

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων. Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί οι δικαιούχοι έχουν στη διάθεσή τους δύο ή τρεις μέρες για ενστάσεις, οι οποίες γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή