Προσωρινή παράταση έως τις 31 Ιουλίου για τα ταξί που πρέπει να αποσυρθούν

Ποιους επαγγελματίες ταξί αφορά η παράταση και ποια έγγραφα πρέπει να έχουν μαζί τους
ταξί
pixabay
1'

Μέχρι τις 31 Ιουλίου 2024 έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν ταξί - επιβατηγά οχήματα δημοσίας χρήσης, που έχουν συμπληρώσει το ηλικιακό όριο για απόσυρση, εφόσον υπάρξουν οι σχετικές προϋποθέσεις.

Μετά την παράταση που δόθηκε ως τις 30 Απριλίου για την απόσυρση του παλιού στόλου των ταξί, δόθηκε μια νέα παράταση υπό προϋποθέσεις για οχήματα που το όριό τους λήγει από 1ης Μαΐου 2024 έως 31 Ιουλίου 2024.

Ποιοι οδηγοί κι ιδιοκτήτες μπορούν να πάρουν προσωρινή παράταση;

Συγκεκριμένα αυτό, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία (ν. 5106/2024) αυτό μπορεί να συμβεί σε δυο περιπτώσεις, είτε έχουν προκαταβάλει χρήματα για την αγορά νέου οχήματος κι απόσυρσης του παλιού είτε θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον νόμο, το δικαίωμα της προσωρινής παράτασης της απόσυρσης των οχημάτων τους έχουν:

  • Οι ιδιοκτήτες ή οι οδηγοί των ταξί έχουν στην κατοχή τους και επιδεικνύουν σε κάθε έλεγχο, Δελτίο Παραγγελίας ή άλλο σχετικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς οχήματος που θα αντικαταστήσει το προς απόσυρση όχημα, το οποίο φέρει ημερομηνία έως και την 30ή Απριλίου 2024 και σχετικό τραπεζικό αποδεικτικό καταβολής προκαταβολής ίσης τουλάχιστον με το είκοσι τοις εκατό (20%) της αξίας του νέου αυτού οχήματος, με ημερομηνία έως και την 30ή Απριλίου 2024, ή
  • Οι ιδιοκτήτες αυτών, θεμελιώνουν από 1ης Μαΐου 2024 έως 31ης Ιουλίου 2024 δικαίωμα συνταξιοδότησης, το οποίο αποδεικνύεται, εφόσον ζητηθεί, με την επίδειξη αίτησης συνταξιοδότησης ή άλλου σχετικού δημόσιου εγγράφου.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή