Ποιοι είναι οι πρώτοι 12 δήμοι που παίρνουν κονδύλια για την αντιπυρική περίοδο

Ως την 30ή Ιουνίου 2024 θα ενταχθούν οι δήμοι που δικαιούνται κονδύλια για πυροπροστασία δασών
δαση
pixabay
1'

Ως την 30ή Ιουνίου 2024 θα ενταχθούν οι δήμοι, που είχαν καταθέσει δικαιολογητικά για την ενίσχυση της πυροπροστασίας τους, για την ένταξή τους στο σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, μετά την εξέταση των φακέλων.

Η πλατφόρμα για την υποδοχή αιτημάτων από τους δικαιούχους δήμους παρέμεινε ανοιχτή ως την 20ή Ιουνίου 2024. Το πρόγραμμα λέγεται «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ βαθμού με περιαστικά δάση» κι έχουν ήδη ενταχθεί 12 δήμοι.

Πρόκειται για τους εξής δήμους, που γειτνιάζουν με δασικές περιοχές: Θέρμης, Πεντέλης, Ερμιονίδας, Κρωπίας, Κορινθίων, Φυλής, Αχαρνών - Θρακομακεδόνων, Λαυρεωτικής, Πάτμου, Ρεθύμνου, Χαϊδαρίου και Κορυδαλλού.

Οι σχετικές αποφάσεις πάρθηκαν κατά σειρά προτεραιότητας από τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, κ. Γιάννη Ανδρουλάκη.

Παρόλα αυτά υπήρξε δυσφορία γιατί το πρόγραμμα ξεκινά τώρα ενώ έχουν ήδη αρχίσει τα προβλήματα με τις φωτιές.

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, αφορά στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Οι πόροι προέρχονται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα: «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» του Πράσινου Ταμείου, που υλοποιεί η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών, μέσω των Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή