Πέφτει το Bitcoin - Η μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ επηρεάζει την αγορά των κρυπτονομισμάτων

Κάθοδο σημείωσε το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα το bitcoin
κρυπτονομίσματα
PIXABAY
1'

Πτώση κατέγραψε το Bitcoin, ο leader των κρυπτονομισμάτων της τάξης του 4,9% και από τα 63.000 δολάρια κατέβηκε στα 61.350.

Δεν ήταν όμως η μοναδική πτώση κρυπτονομίσματος. Η ηγετική ομάδα κρυπτονομισμάτων, που φιγουράρει στις 5 πρώτες σειρές των συναλλαγών έκανε βουτιά από 3,19% έως 4,91%.

Μοναδική κερδισμένη εταιρεία για η Ethereum, η οποία αν και δεύτερη τη τάξη κινείται σε πολύ χαμηλό αριθμό συναλλαγών, μόλις 3,316,40.

Η πτώση που σε άλλα κρυπτονομίσματα φτάνει και σε άνω του 9% φαίνεται να προέρχεται από τη στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσει γρήγορα τα επιτόκια από ένα υψηλό δύο δεκαετιών.

Μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε το κρυπτονόμισμα Maker που έφτασε στο -9,26%, ενώ ισχνή ήταν η αύξηση, που κατέγραψαν άλλα κρυπτονομίσματα κοντά στο 1%. Από τις μεγαλύτερες αυξήσεις έλαβαν το Injective INJ και το FANTOM FTM.

Αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι αυτό θα συνεχιστεί αν δεν υπάρξει καλύτερο επενδυτικό κλίμα. Παρόλα αυτά άλλοι αναλυτές εκτιμούν ότι το bitcoin θα ξαναπάρει τα πάνω του, αφενός γιατί διατηρεί την πρωτοκαθεδρία και παραμένει ο πρωταγωνιστής της κούρσας. Κι αυτή η πρωτοκαθεδρία παραμένει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
15:47ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Λαμία