«Βούλιαξαν» οι δημοφιλείς προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σχεδόν στο 100% η πληρότητα σε πολλά ελληνικά νησιά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - Προμηνύεται χρυσή περίοδος για τον τουρισμό
Unsplash

Σε πολύ υψηλά επίπεδα κινήθηκε η τουριστική κίνηση κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με την πληρότητα σε πολλά καταλύματα να άγγιξε μέχρι και το 100%.

«Ήταν μια ευκαιρία για μία γρήγορα απόδραση» υποστήριξε ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, ενώ έκανε λόγο για πληρότητα στο 100%. Αντίστοιχα, από την πλευρά του ο Ανδρέας Χίου, πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου Airbnb ισχυρίστηκε πως η πληρότητα ήταν κοντά στο 90 με 92% σε όλους τους προορισμούς, ενώ μίλησε για χρονιά ρεκόρ.

Χαλκιδική, Κρήτη και νησιά των Κυκλάδων συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών με τις τιμές να είναι για όλα τα βαλάντια. Ενδεικτικά η πληρότητα στην Πάρο αγγίζει το 85%, σε Κέρκυρα, Κρήτη, Θάσο και Κεφαλονιά το 80%, ενώ στη Ζάκυνθο το 75%.

Ξενοδόχος από την Κρήτη υποστήριξε ότι έρχονται συνεχώς νέες κρατήσεις κάτι που σημαίνει πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι μία χρυσή περίοδος για τους επιχειρηματίες του τουρισμού. Τέλος, πολλοί ισχυρίζονται ότι σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσουν και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.