Thessaly και Evros Pass 2024: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για ταξίδια χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

Το πρόγραμμα προϋπολογισμού 4.450.000 ευρώ προσφέρει επιταγές για διακοπές σε Θεσσαλία και Έβρο
Μετέωρα
PIXABAY
1'

Ανοίγει σήμερα 25 Ιουνίου 2024 η πλατφόρμα για διακοπές χαμηλού κόστους στη Θεσσαλία και τον Έβρο, προκειμένου να υπάρξει οικονομική ανάταση στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες κι από τη φωτιά.

Το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε σ’ αυτήν την περίπτωση είναι διαφορετικό από περιοχές, που είχαν πληγεί από το μεταναστευτικό με επιμήκυνση των διακοπών, όπως π.χ. στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Το E-Thessaly και Evros Pass 2024 καλύπτουν τρεις βασικούς προορισμούς στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Δυτική Θεσσαλία και στον Έβρο:

  • Thessaly A με 21.000 vouchers των 100 ευρώ για τους δήμους Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς, Μουρεσίου και Δημοτικής Ενότητας Αγριάς, Πορταριάς, Αρτέμιδας και Μακρυνίτσας του δήμου Βόλου.
  • Thessaly B με 9.000 vouchers των 150 ευρώ για τους δήμους Λίμνης Πλαστήρα, Αγιάς, Τεμπών, Πύλης και Μετεώρων.
  • Evros: με 5.000 vouchers των 200 ευρώ για τον δήμο Σουφλίου και τη δημοτική ενότητα Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Οι δικαιούχοι που θα επιλεγούν για το πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά ψηφιακά ως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο vouchers.gov.gr.

Κατά αυτόν τον τρόπο θα λάβουν ψηφιακές κάρτες ώστε να καλύψουν έξοδα, διαμονής, φαγητού και μεταφορών σε τοπικό επίπεδο.

Το πρόγραμμα δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια και υπάρχουν τρεις διαφορετικοί ημερολογιακοί κύκλοι για να πάει κάποιος: Ιούλιος – Αύγουστος, Σεπτέμβριος – Οκτώβριος και Νοέμβριος – Δεκέμβριος, τους οποίους θα πρέπει να δηλώσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή